4 portioner

Bunny chow är sydafrikansk snabbmat som serveras i ett urgröpt bröd. Det är en kryddstark curry med mycket smak. Gröp ur ett helt surdegsbröd eller varför inte en fralla per person? Bunny chow fungerar lika bra som fin bjudmat som att äta med händerna framför teven.

Det sägs att rätten uppkom då invandrare från Indien kom till Sydafrika för att arbeta på sockerplantager. Brödet var ett bra sätt bära sin lunchmat i till fältet.

 

Ingredienser
Gul lök, hackad 4 st
Potatis, skuren i kuber4 st
Olivolja Classico3 msk
Vitlök, finriven1,5 msk
Ingefära, riven1,5 msk
Kanelstång2 st
Lagerblad2 st
Kardemumma hel6 st
Gurkmeja0,5 tsk
Spiskummin, malen1 msk
Koriander, malen1 msk
Kryddnejlika1 krm
ChilipulverEn nypa
Morot, riven1 st
Krossade tomater2 burkr
Aprikoser, finhackade3 st
Stora vita bönor4 burkar
Yoghurt2 dl
Färsk koriander
.
Till servering:
Bröd, t ex franska eller surdegsbröd
Riven morot
Hackad rödlök
Lime
Indiska pickles
Så gör du

Fräs löken och potatisen i olivolja på låg värme tills löken blir gyllenbrun. Tillsätt sen den rivna vitlöken, ingefäran och alla andra kryddor och fräs runt i en minut till. Lägg i morötterna, tomaterna och aprikoserna och låt småputtra i 20 minuter (allt vatten från tomaterna ska dunsta bort). Häll av och skölj bönorna och lägg ner dem i grytan, häll på 6 dl vatten och låt puttra på i 10 minuter till. Ta bort grytan från värmen, rör i yoghurten och garnera med färsk koriander.

Servera i bröd tillsammans med rivna morötter, hackad rödlök, lime och om du har: indiska pickles. Brödbitarna som du plockat ur är också goda att äta till!

 

 

 

Ingredienser

 
Gul lök, hackad 4 st
Potatis, skuren i kuber4 st
Olivolja Classico3 msk
Vitlök, finriven1,5 msk
Ingefära, riven1,5 msk
Kanelstång2 st
Lagerblad2 st
Kardemumma hel6 st
Gurkmeja0,5 tsk
Spiskummin, malen1 msk
Koriander, malen1 msk
Kryddnejlika1 krm
ChilipulverEn nypa
Morot, riven1 st
Krossade tomater2 burkr
Aprikoser, finhackade3 st
Stora vita bönor4 burkar
Yoghurt2 dl
Färsk koriander
.
Till servering:
Bröd, t ex franska eller surdegsbröd
Riven morot
Hackad rödlök
Lime
Indiska pickles

Så gör du

Fräs löken och potatisen i olivolja på låg värme tills löken blir gyllenbrun. Tillsätt sen den rivna vitlöken, ingefäran och alla andra kryddor och fräs runt i en minut till. Lägg i morötterna, tomaterna och aprikoserna och låt småputtra i 20 minuter (allt vatten från tomaterna ska dunsta bort). Häll av och skölj bönorna och lägg ner dem i grytan, häll på 6 dl vatten och låt puttra på i 10 minuter till. Ta bort grytan från värmen, rör i yoghurten och garnera med färsk koriander.

Servera i bröd tillsammans med rivna morötter, hackad rödlök, lime och om du har: indiska pickles. Brödbitarna som du plockat ur är också goda att äta till!

 

 

 

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/bunny-chow/

Skriv en kommentar om Bunny chow

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig