2-3 portioner

En frisk och fräsch grönkålssallad som dressas med en dressing på citron, olivolja, solroskärnor, vitlök och dijonsenap. Salladen toppas med stora vita bönor och syrliga lingon.

Ett helt vegetariskt alternativ till caesarsallad som är god som en lunchrätt eller varför inte som ett grönt inslag på en buffé?

Bönorna bidrar bland annat med protein till salladen. De är också smarta för miljön då de hjälper andra växter att få kväve. Så att man inte behöver gödsla så mycket.

 

Ingredienser
Citronsaft3 msk
Olivolja Classico2 msk
Solroskärnor1 dl
Vitlök1 klyfta
Dijonsenap1, 5 msk
Salt, peppar
Grönkål200 g
Stora vita bönor1 burk
Lingon (frysta går bra)1 dl
Pumpakärnor0,5 dl
Så gör du

Mixa citronsaft, olivolja, solroskärnor, vitlök och dijonsenap slätt. Smaka av med salt och peppar.

Skölj och skär grönkålen i mindre bitar. Häll av och skölj bönorna.

Lägg upp grönkålen på ett vackert fat, toppa med bönorna, lingon och pumpakärnor. Ringla över dressingen.

Ingredienser

 
Citronsaft3 msk
Olivolja Classico2 msk
Solroskärnor1 dl
Vitlök1 klyfta
Dijonsenap1, 5 msk
Salt, peppar
Grönkål200 g
Stora vita bönor1 burk
Lingon (frysta går bra)1 dl
Pumpakärnor0,5 dl

Så gör du

Mixa citronsaft, olivolja, solroskärnor, vitlök och dijonsenap slätt. Smaka av med salt och peppar.

Skölj och skär grönkålen i mindre bitar. Häll av och skölj bönorna.

Lägg upp grönkålen på ett vackert fat, toppa med bönorna, lingon och pumpakärnor. Ringla över dressingen.

Utskriven 2019-12-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/caesarsallad-pa-gronkal/

Skriv en kommentar om Caesarsallad på grönkål

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig