En lättare majonnäs gjord på cashewnötter och spadet från en burk kikärter! Majonnäsen blir slät och fin och smaksätts med citron och salt.

Spadet från kikärterna kallas för aquafaba och det innehåller mycket stärkelse och går att använda både i bakverk och matlagning. Kikärterna kan du spara till en annan måltid.

Ingredienser
Cashewnötter0,5 dl
Aquafaba (kikärtsspad)0,5 dl
Citronsaft1 tsk
SaltEn nypa
Så gör du

Mixa cashewnötterna med en stavmixer tills de blir till ett pulver. Tillsätt aquafaba, citronsaft och salt och fortsätt mixa tills det blir krämigt.

Ingredienser

 
Cashewnötter0,5 dl
Aquafaba (kikärtsspad)0,5 dl
Citronsaft1 tsk
SaltEn nypa

Så gör du

Mixa cashewnötterna med en stavmixer tills de blir till ett pulver. Tillsätt aquafaba, citronsaft och salt och fortsätt mixa tills det blir krämigt.

Utskriven 2019-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/cashewmajonnas/

Skriv en kommentar om Cashewmajonnäs

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig