4 portioner

En mustig och god kikärtsgryta som med fördel njuts tillsammans med ett gott surdegsbröd. Tips! Skiva gärna en rödlök tunt och pressa över citronsaft. Låt detta stå medan du lagar maten och toppa sedan grytan med den picklade löken.

 

Ingredienser
Gul lök2 st stora
Vitlök1 msk
Ingefära, färsk1 msk
Olivolja Classico2 msk
Chilipulver1 krm
Spiskummin, mald2 tsk
Koriander, mald2 tsk
Gurkmeja1/2 tsk
Krossade tomater1 burk
Kikärter3 burkar (9 dl)
Vatten4 dl
Salt
Färsk koriander
Surdegsbröd
Så gör du

Skala och hacka den gula löken, riv vitlök och ingefära. Fräs löken försiktigt i olivoljan tills den blir gyllenbrun, tillsätt sen vitlöken, ingefära, chilipulver, spiskummin, koriander och gurkmeja. Låt fräsa en minut. Häll sedan över krossade tomater, rör om och låt allt sjuda ca 15 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat bort.

Skölj kikärterna och lägg i dem i grytan tillsammans med vatten och lite salt. Koka upp och låt småputtra i 15-20 minuter tills det börjar tjockna lite. Mosa gärna en fjärdedel av kikärterna med en träslev för att få grytan extra krämig.

Garnera med färsk koriander och servera med några skivor gott surdegsbröd.

Ingredienser

 
Gul lök2 st stora
Vitlök1 msk
Ingefära, färsk1 msk
Olivolja Classico2 msk
Chilipulver1 krm
Spiskummin, mald2 tsk
Koriander, mald2 tsk
Gurkmeja1/2 tsk
Krossade tomater1 burk
Kikärter3 burkar (9 dl)
Vatten4 dl
Salt
Färsk koriander
Surdegsbröd

Så gör du

Skala och hacka den gula löken, riv vitlök och ingefära. Fräs löken försiktigt i olivoljan tills den blir gyllenbrun, tillsätt sen vitlöken, ingefära, chilipulver, spiskummin, koriander och gurkmeja. Låt fräsa en minut. Häll sedan över krossade tomater, rör om och låt allt sjuda ca 15 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat bort.

Skölj kikärterna och lägg i dem i grytan tillsammans med vatten och lite salt. Koka upp och låt småputtra i 15-20 minuter tills det börjar tjockna lite. Mosa gärna en fjärdedel av kikärterna med en träslev för att få grytan extra krämig.

Garnera med färsk koriander och servera med några skivor gott surdegsbröd.

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/chana-masala-kikartsgryta/

Skriv en kommentar om Chana Masala – kikärtsgryta

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig