4 portioner
En mustig och god kikärtsgryta som med fördel njuts tillsammans med ett gott surdegsbröd. Tips! Skiva gärna en rödlök tunt och pressa över citronsaft. Låt detta stå medan du lagar maten och toppa sedan grytan med den picklade löken.
- Ingredienser
Gul lök 2 st stora Vitlök 1 msk Ingefära, färsk 1 msk Olivolja Classico 2 msk Chilipulver 1 krm Spiskummin, mald 2 tsk Koriander, mald 2 tsk Gurkmeja 1/2 tsk Krossade tomater 1 burk Kikärter 3 burkar (9 dl) Vatten 4 dl Salt Färsk koriander Surdegsbröd - Så gör du
Skala och hacka den gula löken, riv vitlök och ingefära. Fräs löken försiktigt i olivoljan tills den blir gyllenbrun, tillsätt sen vitlöken, ingefära, chilipulver, spiskummin, koriander och gurkmeja. Låt fräsa en minut. Häll sedan över krossade tomater, rör om och låt allt sjuda ca 15 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Skölj kikärterna och lägg i dem i grytan tillsammans med vatten och lite salt. Koka upp och låt småputtra i 15-20 minuter tills det börjar tjockna lite. Mosa gärna en fjärdedel av kikärterna med en träslev för att få grytan extra krämig.
Garnera med färsk koriander och servera med några skivor gott surdegsbröd.
Ingredienser | |
Gul lök | 2 st stora |
Vitlök | 1 msk |
Ingefära, färsk | 1 msk |
Olivolja Classico | 2 msk |
Chilipulver | 1 krm |
Spiskummin, mald | 2 tsk |
Koriander, mald | 2 tsk |
Gurkmeja | 1/2 tsk |
Krossade tomater | 1 burk |
Kikärter | 3 burkar (9 dl) |
Vatten | 4 dl |
Salt | |
Färsk koriander | |
Surdegsbröd |
Så gör du
Skala och hacka den gula löken, riv vitlök och ingefära. Fräs löken försiktigt i olivoljan tills den blir gyllenbrun, tillsätt sen vitlöken, ingefära, chilipulver, spiskummin, koriander och gurkmeja. Låt fräsa en minut. Häll sedan över krossade tomater, rör om och låt allt sjuda ca 15 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Skölj kikärterna och lägg i dem i grytan tillsammans med vatten och lite salt. Koka upp och låt småputtra i 15-20 minuter tills det börjar tjockna lite. Mosa gärna en fjärdedel av kikärterna med en träslev för att få grytan extra krämig.
Garnera med färsk koriander och servera med några skivor gott surdegsbröd.
Hej,
Kan man frysa grytan? Annars tror jag det den bästa recept med kikärter.
Hej Pierina
Ja, visst är den god!
Det går bra att frysa. Perfekt som matlåda:)
Med vänlig hälsning/Eleonor