4 portioner
En mustig gryta med orientalisk touch. Lite het och härligt värmande. Servera med ris eller ett nybakat bröd.
- Ingredienser
Stora vita bönor, kokta 1 burk (3 dl) Kidneybönor, kokta 1 burk (3 dl) Gul lök 1 st Paprik 1 st Vitlöksklyftor 4 st Röd chilifrukt 1 st Olivolja Riserva 2 msk Spiskummin, malen 1 tsk Koriander, malen 1 tsk Kanelstång 1 st Socker 1 msk Paprikapulver 1 msk Salt 1 tsk Svartpeppar 0,5 tsk Hela tomater 2 burkar (800 g) Morot, riven 1 st . Persiljeyoghurt: Matlagningsyoghurt 1,5 dl Hackad persilja 1 dl - Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hacka lök, paprika, vitlök och chili grovt. Stek allt på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt. Häll på tomaterna. Låt koka i 30 minuter. Tillsätt riven morot och bönor och hetta upp allt. Rör ihop yoghurt och persilja och servera till.
Ingredienser | |
Stora vita bönor, kokta | 1 burk (3 dl) |
Kidneybönor, kokta | 1 burk (3 dl) |
Gul lök | 1 st |
Paprik | 1 st |
Vitlöksklyftor | 4 st |
Röd chilifrukt | 1 st |
Olivolja Riserva | 2 msk |
Spiskummin, malen | 1 tsk |
Koriander, malen | 1 tsk |
Kanelstång | 1 st |
Socker | 1 msk |
Paprikapulver | 1 msk |
Salt | 1 tsk |
Svartpeppar | 0,5 tsk |
Hela tomater | 2 burkar (800 g) |
Morot, riven | 1 st |
. | |
Persiljeyoghurt: | |
Matlagningsyoghurt | 1,5 dl |
Hackad persilja | 1 dl |
Så gör du
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hacka lök, paprika, vitlök och chili grovt. Stek allt på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt. Häll på tomaterna. Låt koka i 30 minuter. Tillsätt riven morot och bönor och hetta upp allt. Rör ihop yoghurt och persilja och servera till.
Tips är att använda rostfri panna istället för gjutjärn. Ibland kan syran i tomterna göra att det blir en lite metallisk smak.
Det har du rätt i Tomas. Lite vilseledande bild har vi allt!