12 portioner

En underbar påsktårta med äkta chokladmousse!

Ingredienser
Smör, rumstempererat och osaltat250 g
Rårörsocker2,5 dl
Ägg, rumstempererade4 st
Mörk choklad, 70 %250 g
Vetemjöl special1 dl
Mörk choklad, 70 %125 g
Vispgrädde2,5 dl
Så gör du

Tårtbotten

Smörj en springform som mäter 25 cm i diameter, lägg ett bakplåtspapper i formen ovanpå smöret och se till så att det täcker hela formen. Sätt ugnen på 180 grader.

Rör smör och socker krämigt i ca 5 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en jämn smet. Finhacka 250 g mörk choklad, smält den i ett vattenbad och rör ner den i smörblandningen. Sikta över vetemjölet och blanda om. Häll smeten i springformen och grädda kakan i ca 25 minuter, den ska inte bli genombakad utan vara härligt kladdig. Så här långt kan tårtan förberedas och frysas om man vill.

Chokladmousse

Hacka 125 g choklad i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Mixa med en stavmixer så att det blir helt slätt. Ställ in bunken i kylen så att chokladgrädden blir kall (minst 5 timmar). Ta sedan fram den och vispa upp den till en fluffig kräm. Bred krämen på tårtan och dekorera med gula rosor.

Låt tårtan stå någon timme i rumstemperatur före servering. Bjud gärna lättvispad grädde till!

Ingredienser

 
Smör, rumstempererat och osaltat250 g
Rårörsocker2,5 dl
Ägg, rumstempererade4 st
Mörk choklad, 70 %250 g
Vetemjöl special1 dl
Mörk choklad, 70 %125 g
Vispgrädde2,5 dl

Så gör du

Tårtbotten

Smörj en springform som mäter 25 cm i diameter, lägg ett bakplåtspapper i formen ovanpå smöret och se till så att det täcker hela formen. Sätt ugnen på 180 grader.

Rör smör och socker krämigt i ca 5 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en jämn smet. Finhacka 250 g mörk choklad, smält den i ett vattenbad och rör ner den i smörblandningen. Sikta över vetemjölet och blanda om. Häll smeten i springformen och grädda kakan i ca 25 minuter, den ska inte bli genombakad utan vara härligt kladdig. Så här långt kan tårtan förberedas och frysas om man vill.

Chokladmousse

Hacka 125 g choklad i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Mixa med en stavmixer så att det blir helt slätt. Ställ in bunken i kylen så att chokladgrädden blir kall (minst 5 timmar). Ta sedan fram den och vispa upp den till en fluffig kräm. Bred krämen på tårtan och dekorera med gula rosor.

Låt tårtan stå någon timme i rumstemperatur före servering. Bjud gärna lättvispad grädde till!

Utskriven 2019-04-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/chokladdrom-i-paskskrud/

Skriv en kommentar om Chokladdröm i påskskrud

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig