8-10 st

Behöver du svalka dig i sommarvärmen? Då har vi ett hett tips! De här glassarna, gjorda på bland annat dadlar, bananer och kakao är riktigt smarriga och dessutom helt utan vitt socker. Här har vi doppat dem i choklad och rostade hasselnöter, men det kan du variera precis som du önskar.

Ingredienser
Dadlar10 st
Havremjölk4 dl
Honung1 msk
Kakao1 msk
Salt1 nypa
Hasselnötter50 g
Choklad100 g
Kokosolja1 msk
Så gör du

Värm mjölken och dadlarna på låg värme tills dadlarna börjar lösas upp. Mixa blandningen med bananer, havremjölk, honung, kakao och salt i en bra mixer eller matberedare.

Häll upp i glassformar och låst stå i frysen i minst 4 timmar.

Rosta och hacka hasselnötterna. Smält chokladen och kokosolja i en skål över ett vattenbad. Doppa toppen av glassen i choklad och strö sedan över de hackade hasselnötterna.

Lägg glassen i frysen igen i minst 30 minuter eller tills den ska ätas.

Ingredienser

 
Dadlar10 st
Havremjölk4 dl
Honung1 msk
Kakao1 msk
Salt1 nypa
Hasselnötter50 g
Choklad100 g
Kokosolja1 msk

Så gör du

Värm mjölken och dadlarna på låg värme tills dadlarna börjar lösas upp. Mixa blandningen med bananer, havremjölk, honung, kakao och salt i en bra mixer eller matberedare.

Häll upp i glassformar och låst stå i frysen i minst 4 timmar.

Rosta och hacka hasselnötterna. Smält chokladen och kokosolja i en skål över ett vattenbad. Doppa toppen av glassen i choklad och strö sedan över de hackade hasselnötterna.

Lägg glassen i frysen igen i minst 30 minuter eller tills den ska ätas.

Utskriven 2021-09-22 från: http://www.saltakvarn.se/recept/chokladglass/

Skriv en kommentar om Chokladglass

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig