Ca 10 bitar En kladdig chokladkaka smaksatt med Olivolja Lemon. En underbar kombination av härliga citrustoner som bryter av fint mot den kraftiga chokladsmaken.
- Ingredienser
Mörk choklad, 70 % 150 g Rostad mandel 100 g Ägg 3 st Rårörsocker 2,5 dl Olivolja Lemon 2 dl Kakao 2 msk Vaniljsocker 2 tsk Vetemjöl 2 dl Salt 1/2 tsk Flingsalt Lättvispad grädde Mandarinklyftor - Så gör du
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Hacka mandlarna grovt. Rör ihop ägg och socker i en bunke utan att det blir pösigt. Blanda sedan ner olivoljan och den smälta chokladen. Tillsätt därefter kakao, vaniljsocker, vetemjöl, mandlar och salt. Häll smeten i formen och toppa med flingsaltet. Baka kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter – den ska vara torr i kanterna och kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp i bitar. Servera med lättvispad grädde och några mandarinklyftor.
Ingredienser | |
Mörk choklad, 70 % | 150 g |
Rostad mandel | 100 g |
Ägg | 3 st |
Rårörsocker | 2,5 dl |
Olivolja Lemon | 2 dl |
Kakao | 2 msk |
Vaniljsocker | 2 tsk |
Vetemjöl | 2 dl |
Salt | 1/2 tsk |
Flingsalt | |
Lättvispad grädde | |
Mandarinklyftor |
Så gör du
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång brödform, ca 1,5 liter. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Hacka mandlarna grovt. Rör ihop ägg och socker i en bunke utan att det blir pösigt. Blanda sedan ner olivoljan och den smälta chokladen. Tillsätt därefter kakao, vaniljsocker, vetemjöl, mandlar och salt. Häll smeten i formen och toppa med flingsaltet. Baka kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter – den ska vara torr i kanterna och kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt innan den skärs upp i bitar. Servera med lättvispad grädde och några mandarinklyftor.
Underbart god
Eller hur Kerstin! 🙂