Crème Brûlée är en festlig efterrätt som går bra att förbereda i god tid innan och sedan brännas av precis före servering. Den mjuka söta innanmätet blir så gott tillsammans med den sockriga skorpan.
- Ingredienser
Äggulor 6 st Strösocker 1 dl Vaniljstång 1 st Vispgrädde 3 dl Mjölk 1 dl Hasselnötter 50 g Granatäpple Ett halvt Rårörsocker 3 msk Mullbär En halv påse Rosmarin, färsk 4 kvistar - Så gör du
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggulor och socker lätt.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljfrön i en kastrull och låt det precis koka upp. Vispa sedan försiktigt ner gräddblandningen i äggvispet. Häll upp blandningen i fyra portionsskålar, sila för att inte få med äggklumpar.
Om du inte har en varmluftsugn behöver formarna stå i vattenbad när de gräddas. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna i kylen i minst 2 timmar.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjat få färg, hacka grovt. Kärna ur granatäpplet.
Strö rårörsockret över crème brûléen och bränn med en brännare till en hård skorpa. Lägg på hasselnötter, granatäppelkärnor, mullbär och rosmarinkvist.
Ingredienser | |
Äggulor | 6 st |
Strösocker | 1 dl |
Vaniljstång | 1 st |
Vispgrädde | 3 dl |
Mjölk | 1 dl |
Hasselnötter | 50 g |
Granatäpple | Ett halvt |
Rårörsocker | 3 msk |
Mullbär | En halv påse |
Rosmarin, färsk | 4 kvistar |
Så gör du
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggulor och socker lätt.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljfrön i en kastrull och låt det precis koka upp. Vispa sedan försiktigt ner gräddblandningen i äggvispet. Häll upp blandningen i fyra portionsskålar, sila för att inte få med äggklumpar.
Om du inte har en varmluftsugn behöver formarna stå i vattenbad när de gräddas. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna i kylen i minst 2 timmar.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjat få färg, hacka grovt. Kärna ur granatäpplet.
Strö rårörsockret över crème brûléen och bränn med en brännare till en hård skorpa. Lägg på hasselnötter, granatäppelkärnor, mullbär och rosmarinkvist.