Crème Brûlée är en festlig efterrätt som går bra att förbereda i god tid innan och sedan brännas av precis före servering. Den mjuka söta innanmätet blir så gott tillsammans med den sockriga skorpan.

Ingredienser
Äggulor6 st
Strösocker1 dl
Vaniljstång1 st
Vispgrädde3 dl
Mjölk1 dl
Hasselnötter50 g
GranatäppleEtt halvt
Rårörsocker3 msk
MullbärEn halv påse
Rosmarin, färsk4 kvistar
Så gör du

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggulor och socker lätt.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljfrön i en kastrull och låt det precis koka upp. Vispa sedan försiktigt ner gräddblandningen i äggvispet. Häll upp blandningen i fyra portionsskålar, sila för att inte få med äggklumpar.

Om du inte har en varmluftsugn behöver formarna stå i vattenbad när de gräddas. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna i kylen i minst 2 timmar.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjat få färg, hacka grovt. Kärna ur granatäpplet.

Strö rårörsockret över crème brûléen och bränn med en brännare till en hård skorpa. Lägg på hasselnötter, granatäppelkärnor, mullbär och rosmarinkvist.

Ingredienser

 
Äggulor6 st
Strösocker1 dl
Vaniljstång1 st
Vispgrädde3 dl
Mjölk1 dl
Hasselnötter50 g
GranatäppleEtt halvt
Rårörsocker3 msk
MullbärEn halv påse
Rosmarin, färsk4 kvistar

Så gör du

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggulor och socker lätt.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljfrön i en kastrull och låt det precis koka upp. Vispa sedan försiktigt ner gräddblandningen i äggvispet. Häll upp blandningen i fyra portionsskålar, sila för att inte få med äggklumpar.

Om du inte har en varmluftsugn behöver formarna stå i vattenbad när de gräddas. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna i kylen i minst 2 timmar.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjat få färg, hacka grovt. Kärna ur granatäpplet.

Strö rårörsockret över crème brûléen och bränn med en brännare till en hård skorpa. Lägg på hasselnötter, granatäppelkärnor, mullbär och rosmarinkvist.

Utskriven 2019-04-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/creme-brulee-med-notter-mullbar-och-rosmarin/

Skriv en kommentar om Crème Brûlée med nötter, mullbär och rosmarin

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig