Ger ca 4 dl

Tar 5 minuter att laga + 10 minuters förberedelse.

Ljuvligt till frukostgröten och yoghurten, som kolasås till glassen eller varför inte nedvispad i en kopp varm choklad. Mums!

Stort tack till Agnes på Cashew Kitchen för recept och fina bilder.

 

Ingredienser
Urkärnade dadlar 200 g
Flytande vaniljessens 2 tsk
Vatten Ca 2-3 dl
Flingsalt
Så gör du

Gör så här

Lägg dadlarna i blöt i hett vatten i ca 10-15 minuter.

Häll bort blötläggningsvattnet och för över dadlarna till en stående blender eller stavmixerbehållare.

Tillsätt vaniljessens, 2 dl kallt vatten och en nypa flingsalt.

Mixa tills det är helt slätt och krämigt. Tillsätt mer vatten tills du når önskad konsistens.

Smaka av med flingsalt. Servera genast.

Förvara överbliven karamellsås i kylskåp i upp till en vecka.

Dadelkaramellsåsen kan stelna lite i kylskåpet, så strax innan servering kan du röra i en skvätt vatten.

Ingredienser

 
Urkärnade dadlar 200 g
Flytande vaniljessens 2 tsk
Vatten Ca 2-3 dl
Flingsalt

Så gör du

Gör så här

Lägg dadlarna i blöt i hett vatten i ca 10-15 minuter.

Häll bort blötläggningsvattnet och för över dadlarna till en stående blender eller stavmixerbehållare.

Tillsätt vaniljessens, 2 dl kallt vatten och en nypa flingsalt.

Mixa tills det är helt slätt och krämigt. Tillsätt mer vatten tills du når önskad konsistens.

Smaka av med flingsalt. Servera genast.

Förvara överbliven karamellsås i kylskåp i upp till en vecka.

Dadelkaramellsåsen kan stelna lite i kylskåpet, så strax innan servering kan du röra i en skvätt vatten.

Utskriven 2020-08-12 från: http://www.saltakvarn.se/recept/dadelkaramellsas/

Skriv en kommentar om Karamellsås på dadlar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig