1-2 portioner
Snabb morgonlyx! En len och fin gröt som får en härligt rosa färg. Kokosmjölk och dadlar gör gröten söt och god.
- Ingredienser
Dinkelflingor 1 dl Vatten 2,5 dl Kokosmjölk 0,5 dl Dadel 1 st Hallon 2,5 dl Salt 0,5 tsk - Så gör du
Koka upp allt och låt småputtra ca fem minuter. Toppa gärna med nötter och russin.
Ingredienser | |
Dinkelflingor | 1 dl |
Vatten | 2,5 dl |
Kokosmjölk | 0,5 dl |
Dadel | 1 st |
Hallon | 2,5 dl |
Salt | 0,5 tsk |
Så gör du
Koka upp allt och låt småputtra ca fem minuter. Toppa gärna med nötter och russin.
Utskriven 2021-04-17 från: http://www.saltakvarn.se/recept/dinkelgrot-med-hallon/
Hej! Hackar du dadeln innan den åker i gröten eller vad görs med den?
Hej Felicia! Jag brukar bara ta bort kärnan, sen kokar dadeln sönder i gröten. Men det är klart, om den är ganska torr så kan det vara smart att hacka den i bitar först.
Ska det vara frysta eller färska hallon?
Hej Nadja! Jag har använt frysta hallon i receptet. Men det går lika bra med färska om du har tillgång till det!
Vi äter bovetegröt gjord på boveteflingor men varför så små förpackningar? 1,5kg vore bättre.