Det här är ett recept på en pizza som går väldigt fort att göra eftersom degen inte behöver jäsa. Du kan såklart variera toppingen efter tycke och smak!

 

 

Ingredienser
Dinkelmjöl fullkorn3 dl
Vetemjöl special1 dl
Torrjäst1 tsk
Bakpulver2 tsk
Vatten2 dl
Salt1 krm
Olivolja Classico2 msk
Rårörsocker1 tsk
Pastasås Peperoni1 burk
Mozzarella, skivad125 g
Färsk basilika
Så gör du

Mät upp mjöl, jäst, bakpulver, vatten, salt, olivolja och socker i en bunke. Blanda ihop till en deg och knåda den med händerna i fem minuter. Kavla ut degen till en stor pizzabotten, lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 10-15 minuter i 225 grader. Toppa den sedan med pastasås och mozzarella och grädda ytterligare 5 minuter på 250 grader. Strö över basilikan och servera genast.

Ingredienser

 
Dinkelmjöl fullkorn3 dl
Vetemjöl special1 dl
Torrjäst1 tsk
Bakpulver2 tsk
Vatten2 dl
Salt1 krm
Olivolja Classico2 msk
Rårörsocker1 tsk
Pastasås Peperoni1 burk
Mozzarella, skivad125 g
Färsk basilika

Så gör du

Mät upp mjöl, jäst, bakpulver, vatten, salt, olivolja och socker i en bunke. Blanda ihop till en deg och knåda den med händerna i fem minuter. Kavla ut degen till en stor pizzabotten, lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i 10-15 minuter i 225 grader. Toppa den sedan med pastasås och mozzarella och grädda ytterligare 5 minuter på 250 grader. Strö över basilikan och servera genast.

Utskriven 2019-11-12 från: http://www.saltakvarn.se/recept/dinkelpizza/

Skriv en kommentar om Dinkelpizza

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig