8-10 portioner

Ett suveränt sätt att äta nachos på! En smakrik böngryta varvas med nachochips i en långpanna tillsammans med ost och gratineras i ugnen. Bjud sen olika smarriga tillbehör till och låt alla förse sig med händerna.

Ingredienser
Svarta bönor, torra2 dl
Stora vita bönor, torra2 dl
Adzukibönor, torra2 dl
Gul lök, hackad1 stor
Olivolja Classico2 msk
Vitlök, finhackad3 klyftor
Spiskummin2 tsk
Krossade tomater1 burk
Chipotlepasta2 msk
Vatten3 dl
Salt
Tortillachips700 g
Herrgårdsost, riven300 g
Så gör du

Blötlägg bönorna enligt anvisning och koka dem ordentligt mjuka. (Totalt behöver du 18 dl kokta bönor. Vill du använda färdigkokta bönor går det bra, en burk innehåller 3 dl kokta bönor.)

Fräs den gula löken i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt vitlöken och spiskummin och fräs i ytterligare 30 sekunder. Blanda i krossade tomater och chipotlepastan och låt allt småkoka i 10 minuter. Häll i bönorna och 3 dl vatten och låt grytan koka i 10 minuter till. Smaka av med salt. Låt grytan svalna något.

Gör i ordning dina bästa tillbehör, som t ex guacamole, tomatsalsa, gräddfil, romansallad och jalapenjos.

Sätt på ugnens grilläge. Lägg ett tunt lager med tortillachips i en långpanna. Toppa detta med ett tunt lager av böngrytan och lite riven ost. Lägg sedan ytterligare ett lager av chips, böngryta och ost ovanpå detta. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält och fått en gyllene färg.

Ingredienser

 
Svarta bönor, torra2 dl
Stora vita bönor, torra2 dl
Adzukibönor, torra2 dl
Gul lök, hackad1 stor
Olivolja Classico2 msk
Vitlök, finhackad3 klyftor
Spiskummin2 tsk
Krossade tomater1 burk
Chipotlepasta2 msk
Vatten3 dl
Salt
Tortillachips700 g
Herrgårdsost, riven300 g

Så gör du

Blötlägg bönorna enligt anvisning och koka dem ordentligt mjuka. (Totalt behöver du 18 dl kokta bönor. Vill du använda färdigkokta bönor går det bra, en burk innehåller 3 dl kokta bönor.)

Fräs den gula löken i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt vitlöken och spiskummin och fräs i ytterligare 30 sekunder. Blanda i krossade tomater och chipotlepastan och låt allt småkoka i 10 minuter. Häll i bönorna och 3 dl vatten och låt grytan koka i 10 minuter till. Smaka av med salt. Låt grytan svalna något.

Gör i ordning dina bästa tillbehör, som t ex guacamole, tomatsalsa, gräddfil, romansallad och jalapenjos.

Sätt på ugnens grilläge. Lägg ett tunt lager med tortillachips i en långpanna. Toppa detta med ett tunt lager av böngrytan och lite riven ost. Lägg sedan ytterligare ett lager av chips, böngryta och ost ovanpå detta. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält och fått en gyllene färg.

Utskriven 2019-11-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/divyas-nachos/

  1. Åh så gott det låter, det ska jag laga! Finns det recept på specifikt kubanska bönrätter?
    Bönor är vackert och gott! 🙂
    Hälsning Eva

    Svara
    • Hej. Ja, jättegott! Tyvärr har inte vi några på vår hemsida, men ska se om vi kan ta fram något i framtiden:)

      Svara

Skriv en kommentar om Divyas nachos

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig