Hur laddar en alpin världsåkare? Heter man Emelie Wikström så göra man det bland annat med denna fräsha citrusgröt som hon har tagit fram.

En gröt som passar extra bra under citrussäsong. Den innehåller både harvrekross och  havrekli  och toppas med yoghurt, mullbär, chiafrön citrusfrukter och ringlad olivolja.

Ingredienser
Havrekross1,5 dl
Vatten3 dl
Havrekli2 msk
Havremjöl 3%2 dl
Zest & saft från apelsin1 st
Solroskärnor1 msk
Chiafrön1 msk
Salt1 krm
Så gör du

Blötlägg havrekrossen i vatten över natten.

På morgonen sjuder du den blötlaggda havrekrossen i ca 5-10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och sjud på svag värme i 10-25 minuter. Ju längre du sjuder på låg värme desto krämigare.

Toppa därefter med önskade citrusfrukter, hackade cashewnötter, mullbär och en klick yoghurt. Avsluta med att ringla olivolja (classico eller citron) över gröten.

Ingredienser

 
Havrekross1,5 dl
Vatten3 dl
Havrekli2 msk
Havremjöl 3%2 dl
Zest & saft från apelsin1 st
Solroskärnor1 msk
Chiafrön1 msk
Salt1 krm

Så gör du

Blötlägg havrekrossen i vatten över natten.

På morgonen sjuder du den blötlaggda havrekrossen i ca 5-10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och sjud på svag värme i 10-25 minuter. Ju längre du sjuder på låg värme desto krämigare.

Toppa därefter med önskade citrusfrukter, hackade cashewnötter, mullbär och en klick yoghurt. Avsluta med att ringla olivolja (classico eller citron) över gröten.

Utskriven 2021-03-08 från: http://www.saltakvarn.se/recept/emelies-citrusgrot/

Skriv en kommentar om Emelies citrusgröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig