Hur laddar en alpin världsåkare? Heter man Emelie Wikström så göra man det bland annat med denna fräsha citrusgröt som hon har tagit fram.
En gröt som passar extra bra under citrussäsong. Den innehåller både harvrekross och havrekli och toppas med yoghurt, mullbär, chiafrön citrusfrukter och ringlad olivolja.
- Ingredienser
Havrekross 1,5 dl Vatten 3 dl Havrekli 2 msk Havremjöl 3% 2 dl Zest & saft från apelsin 1 st Solroskärnor 1 msk Chiafrön 1 msk Salt 1 krm - Så gör du
Blötlägg havrekrossen i vatten över natten.
På morgonen sjuder du den blötlaggda havrekrossen i ca 5-10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och sjud på svag värme i 10-25 minuter. Ju längre du sjuder på låg värme desto krämigare.
Toppa därefter med önskade citrusfrukter, hackade cashewnötter, mullbär och en klick yoghurt. Avsluta med att ringla olivolja (classico eller citron) över gröten.
Ingredienser | |
Havrekross | 1,5 dl |
Vatten | 3 dl |
Havrekli | 2 msk |
Havremjöl 3% | 2 dl |
Zest & saft från apelsin | 1 st |
Solroskärnor | 1 msk |
Chiafrön | 1 msk |
Salt | 1 krm |
Så gör du
Blötlägg havrekrossen i vatten över natten.
På morgonen sjuder du den blötlaggda havrekrossen i ca 5-10 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och sjud på svag värme i 10-25 minuter. Ju längre du sjuder på låg värme desto krämigare.
Toppa därefter med önskade citrusfrukter, hackade cashewnötter, mullbär och en klick yoghurt. Avsluta med att ringla olivolja (classico eller citron) över gröten.
Hur många är den gröten till?