Den alpina skidåkaren Emelie Wikström har tagit fram en god och mättande semmelgröt åt oss. En dröm för semmelälskaren och för dig som önskar en festligare frukost helt enkelt.
Vill du även prova Emelies första grötrecept så hittar du det här.
- Ingredienser
Rågkross 1/2 dl Vatten 2 dl . Rågflingor 2 dl Linfrön 1 msk Havremjölk 1-2 dl Vatten 1 dl Kardemumma, nymalen 1 tsk . Topping Mandlar, hackade Grekisk yoghurt Lönnsirap alt honung Mandelsmör Kruskakli Ev extra kardemumma - Så gör du
Blötlägg rågkrossen över natten.
Låt den blötlagda rågkrossen småkoka i fem minuter på morgonen.
Tillsätt rågflingor, linfrön, havremjölk, vatten, kardemumma och salt.
Fortsätt sjuda till önskad konsistens.
Toppa gröten med hackade mandlar, en klick grekisk yoghurt och ringla lönnsirap alt honung över. Lägg även på en klick mandelsmör, strö över lite kruskakli och kanske lite extra kardemumma.
Ingredienser | |
Rågkross | 1/2 dl |
Vatten | 2 dl |
. | |
Rågflingor | 2 dl |
Linfrön | 1 msk |
Havremjölk | 1-2 dl |
Vatten | 1 dl |
Kardemumma, nymalen | 1 tsk |
. | |
Topping | |
Mandlar, hackade | |
Grekisk yoghurt | |
Lönnsirap alt honung | |
Mandelsmör | |
Kruskakli | |
Ev extra kardemumma | |
Så gör du
Blötlägg rågkrossen över natten.
Låt den blötlagda rågkrossen småkoka i fem minuter på morgonen.
Tillsätt rågflingor, linfrön, havremjölk, vatten, kardemumma och salt.
Fortsätt sjuda till önskad konsistens.
Toppa gröten med hackade mandlar, en klick grekisk yoghurt och ringla lönnsirap alt honung över. Lägg även på en klick mandelsmör, strö över lite kruskakli och kanske lite extra kardemumma.