Den alpina skidåkaren Emelie Wikström har tagit fram en god och mättande semmelgröt åt oss som inte kan få noga av just semlor. Med den här gröten blir det en festligare frukost helt enkelt.

 

Vill du även prova Emelies första grötrecept så hittar du det här.

Ingredienser
Rågkross1/2 dl
Vatten2 dl
.
Rågflingor2 dl
Linfrön1 msk
Havremjölk1-2 dl
Vatten1 dl
Kardemumma, nymalen1 tsk
.
Topping
Mandlar, hackade
Grekisk yoghurt
Lönnsirap alt honung
Mandelsmör
Kruskakli
Ev extra kardemumma
Så gör du

Blötlägg rågkrossen över natten.

 

Låt den blötlagda rågkrossen småkoka i fem minuter på morgonen.

Tillsätt rågflingor, linfrön, havremjölk, vatten, kardemumma och salt.

Fortsätt sjuda till önskad konsistens.

 

Toppa gröten med hackade mandlar, en klick grekisk yoghurt och ringla lönnsirap alt honung över. Lägg även på en klick mandelsmör, strö över lite kruskakli och kanske lite extra kardemumma.

Ingredienser

 
Rågkross1/2 dl
Vatten2 dl
.
Rågflingor2 dl
Linfrön1 msk
Havremjölk1-2 dl
Vatten1 dl
Kardemumma, nymalen1 tsk
.
Topping
Mandlar, hackade
Grekisk yoghurt
Lönnsirap alt honung
Mandelsmör
Kruskakli
Ev extra kardemumma

Så gör du

Blötlägg rågkrossen över natten.

 

Låt den blötlagda rågkrossen småkoka i fem minuter på morgonen.

Tillsätt rågflingor, linfrön, havremjölk, vatten, kardemumma och salt.

Fortsätt sjuda till önskad konsistens.

 

Toppa gröten med hackade mandlar, en klick grekisk yoghurt och ringla lönnsirap alt honung över. Lägg även på en klick mandelsmör, strö över lite kruskakli och kanske lite extra kardemumma.

Utskriven 2021-09-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/emelies-semmelgrot/

Skriv en kommentar om Emelies semmelgröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig