25 st

Underbart goda praliner med fikon, choklad och apelsin.

Ingredienser
Fikon, hackade150 g
Apelsin1 st
Hasselnöt, rostad100 g
Mörk choklad100 g
Vit choklad25 g
Kokosolja1/4 tsk
Så gör du

Blötlägg fikonhacket i juice och zest från apelsinen under en timme. Krama sedan ur vätskan och mixa fikonen tillsammans med hasselnötter till en kletig massa. Rulla till små bollar, låt stelna 10 minuter i frysen. Smält den mörka chokladen i en skål och doppa bollarna  med hjälp av en gaffel. Ställ dem på bakplåtspapper och låt stelna i frysen ytterligare 10 minuter. Smält den vita chokladen tillsammans med kokosoljan och ringla den över pralinerna i ett fint mönster. Frys igen i 5 minuter. Förvara pralinerna i kylskåp.

 

 

Ingredienser

 
Fikon, hackade150 g
Apelsin1 st
Hasselnöt, rostad100 g
Mörk choklad100 g
Vit choklad25 g
Kokosolja1/4 tsk

Så gör du

Blötlägg fikonhacket i juice och zest från apelsinen under en timme. Krama sedan ur vätskan och mixa fikonen tillsammans med hasselnötter till en kletig massa. Rulla till små bollar, låt stelna 10 minuter i frysen. Smält den mörka chokladen i en skål och doppa bollarna  med hjälp av en gaffel. Ställ dem på bakplåtspapper och låt stelna i frysen ytterligare 10 minuter. Smält den vita chokladen tillsammans med kokosoljan och ringla den över pralinerna i ett fint mönster. Frys igen i 5 minuter. Förvara pralinerna i kylskåp.

 

 

Utskriven 2019-06-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/fikonpraliner-med-apelsin/

Kommentarsfunktionen är avstängd.