25 st
Underbart goda praliner med fikon, choklad och apelsin.
- Ingredienser
Fikon, hackade 150 g Apelsin 1 st Hasselnöt, rostad 100 g Mörk choklad 100 g Vit choklad 25 g Kokosolja 1/4 tsk - Så gör du
Blötlägg fikonhacket i juice och zest från apelsinen under en timme. Krama sedan ur vätskan och mixa fikonen tillsammans med hasselnötter till en kletig massa. Rulla till små bollar, låt stelna 10 minuter i frysen. Smält den mörka chokladen i en skål och doppa bollarna med hjälp av en gaffel. Ställ dem på bakplåtspapper och låt stelna i frysen ytterligare 10 minuter. Smält den vita chokladen tillsammans med kokosoljan och ringla den över pralinerna i ett fint mönster. Frys igen i 5 minuter. Förvara pralinerna i kylskåp.
Ingredienser | |
Fikon, hackade | 150 g |
Apelsin | 1 st |
Hasselnöt, rostad | 100 g |
Mörk choklad | 100 g |
Vit choklad | 25 g |
Kokosolja | 1/4 tsk |
Så gör du
Blötlägg fikonhacket i juice och zest från apelsinen under en timme. Krama sedan ur vätskan och mixa fikonen tillsammans med hasselnötter till en kletig massa. Rulla till små bollar, låt stelna 10 minuter i frysen. Smält den mörka chokladen i en skål och doppa bollarna med hjälp av en gaffel. Ställ dem på bakplåtspapper och låt stelna i frysen ytterligare 10 minuter. Smält den vita chokladen tillsammans med kokosoljan och ringla den över pralinerna i ett fint mönster. Frys igen i 5 minuter. Förvara pralinerna i kylskåp.