Flatbread kallas även för koki och är ett slags tunnbröd. Det kommer ursprungligen från Sindhifolket i Indien där de bjuds nylagade till frukost ihop med mango chutney eller tjock yoghurt. Flatbread går snabbt att laga till direkt i stekpannan.

Ingredienser
Dinkelmjöl fullkorn3 dl
Rågsikt2 dl
Rödlök, hackad2 dl
Färsk koriander, hackad2 msk
Salt1 tsk
Svartpeppar0,5 tsk
Olivolja Classico3 msk
Chili, malen, efter smak
Vatten 1 dl
Så gör du

Blanda ihop mjöl, lök, koriander, salt, peppar, chili och olivolja i en skål. Tillsätt vattnet och knåda till en fast deg. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Hetta upp en torr stekpanna, lägg i brödet och låt det grädda i 10-15 sekunder, vänd på det och grädda andra sidan lika länge. Pensla brödet med olivolja, vänd det igen en kort stund medan du penslar även den andra sidan, vänd igen. Brödet är klart när det har fått en gyllenbrun färg.

Ingredienser

 
Dinkelmjöl fullkorn3 dl
Rågsikt2 dl
Rödlök, hackad2 dl
Färsk koriander, hackad2 msk
Salt1 tsk
Svartpeppar0,5 tsk
Olivolja Classico3 msk
Chili, malen, efter smak
Vatten 1 dl

Så gör du

Blanda ihop mjöl, lök, koriander, salt, peppar, chili och olivolja i en skål. Tillsätt vattnet och knåda till en fast deg. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Hetta upp en torr stekpanna, lägg i brödet och låt det grädda i 10-15 sekunder, vänd på det och grädda andra sidan lika länge. Pensla brödet med olivolja, vänd det igen en kort stund medan du penslar även den andra sidan, vänd igen. Brödet är klart när det har fått en gyllenbrun färg.

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/flatbread-pa-dinkel-och-rag/

Skriv en kommentar om Flatbread på dinkel och råg

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig