Flatbread kallas även för koki och är ett slags tunnbröd. Det kommer ursprungligen från Sindhifolket i Indien där de bjuds nylagade till frukost ihop med mango chutney eller tjock yoghurt. Flatbread går snabbt att laga till direkt i stekpannan.
- Ingredienser
Dinkelmjöl fullkorn 3 dl Rågsikt 2 dl Rödlök, hackad 2 dl Färsk koriander, hackad 2 msk Salt 1 tsk Svartpeppar 0,5 tsk Olivolja Classico 3 msk Chili, malen, efter smak Vatten 1 dl - Så gör du
Blanda ihop mjöl, lök, koriander, salt, peppar, chili och olivolja i en skål. Tillsätt vattnet och knåda till en fast deg. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Hetta upp en torr stekpanna, lägg i brödet och låt det grädda i 10-15 sekunder, vänd på det och grädda andra sidan lika länge. Pensla brödet med olivolja, vänd det igen en kort stund medan du penslar även den andra sidan, vänd igen. Brödet är klart när det har fått en gyllenbrun färg.
Ingredienser | |
Dinkelmjöl fullkorn | 3 dl |
Rågsikt | 2 dl |
Rödlök, hackad | 2 dl |
Färsk koriander, hackad | 2 msk |
Salt | 1 tsk |
Svartpeppar | 0,5 tsk |
Olivolja Classico | 3 msk |
Chili, malen, efter smak | |
Vatten | 1 dl |
Så gör du
Blanda ihop mjöl, lök, koriander, salt, peppar, chili och olivolja i en skål. Tillsätt vattnet och knåda till en fast deg. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt. Hetta upp en torr stekpanna, lägg i brödet och låt det grädda i 10-15 sekunder, vänd på det och grädda andra sidan lika länge. Pensla brödet med olivolja, vänd det igen en kort stund medan du penslar även den andra sidan, vänd igen. Brödet är klart när det har fått en gyllenbrun färg.