För att göra den här underbara nougaten krävs det att man har en termometer och en våg. Den kan tyckas lite krånglig att göra men är man bara noggrann så går det bra. Och den är väl värd besväret!

Glykos kan köpas på apotek.

Ingredienser
Strösocker50 g
Äggvita220 g (ca 6 ägg)
.
Honung350 g
Strösocker1000 g
Glykos350 g
.
Fikon200 g
Pumpakärnor200 g
Hasselnötter, rostade200 g
Solroskärnor100 g
Florsocker
Så gör du

Vispa 50 g socker och äggvitan till en fast maräng. Du ska kunna vända på bunken utan att den rinner ut. Använd en bunke som tål värme och vispa gärna i en matberedare.

Värm sedan honung, 1000 g socker och glykos i en kastrull.  När sockerlagen når 117 grader hälls den i en tunn stråle ner i marängen som vispas under tiden. Vispa på tills nougaten svalnat något och blivit vit och glansig (ca 10 minuter). Du kan känna på bunken när den börjar bli kall.

Hacka fikon, pumpakärnor, nötter och solrosfrön grovt och blanda ner dem i nougaten. Pudra en form med florsocker och häll ut nougaten i formen. Skär den i bitar när den fortfarande är lite varm och inte har stelnat helt.

Ingredienser

 
Strösocker50 g
Äggvita220 g (ca 6 ägg)
.
Honung350 g
Strösocker1000 g
Glykos350 g
.
Fikon200 g
Pumpakärnor200 g
Hasselnötter, rostade200 g
Solroskärnor100 g
Florsocker

Så gör du

Vispa 50 g socker och äggvitan till en fast maräng. Du ska kunna vända på bunken utan att den rinner ut. Använd en bunke som tål värme och vispa gärna i en matberedare.

Värm sedan honung, 1000 g socker och glykos i en kastrull.  När sockerlagen når 117 grader hälls den i en tunn stråle ner i marängen som vispas under tiden. Vispa på tills nougaten svalnat något och blivit vit och glansig (ca 10 minuter). Du kan känna på bunken när den börjar bli kall.

Hacka fikon, pumpakärnor, nötter och solrosfrön grovt och blanda ner dem i nougaten. Pudra en form med florsocker och häll ut nougaten i formen. Skär den i bitar när den fortfarande är lite varm och inte har stelnat helt.

Utskriven 2019-07-22 från: http://www.saltakvarn.se/recept/fransk-nougat/

  1. Hej testade att göra Fransk nougat, men tyvärr blev det en kletig massa som ej stelnar. Går det att rädda nougaten, tex. koka den igen? Kladdet är ju väldigt gott 🙂

    Svara
    • Åh, ärligt talat så vet jag inte om det går. Vad tråkigt att det blev misslyckat. Men bra att det smakar gott i alla fall. 🙂

      Svara

Skriv en kommentar om Fransk nougat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig