10 personer

Sega, nötiga och lagom söta kakor som är fullproppade med näring och fibrer. Naturligt sötade med torkade plommon och kokossocker. Servera som de är för en snabb frukost on-the-go, eller välj en lite mer lyxig variant doppad i choklad.

Ingredienser
Plommon softa8 st
Kokossocker3/4 dl
Kokosolja, smält60 ml
Havremjölk, varm60 ml
Tahini, ljus60 ml
Äppelcidervinäger1/2 tsk
Havregryn2 dl
Valnötter1 1/2 dl
Bovetemjöl1/2 dl
Bakpulver1 tsk
Salt1/2 tsk
Vaniljpulver, äkta1/3 tsk
.
Till servering:
Mörk choklad, smält
Flingsalt
Så gör du

Blötlägg plommonen i hett vatten i minst 15 minuter innan du sätter igång. Häll sedan bort vattnet och mosa plommonen grovt med hjälp av händerna eller en gaffel. Det gör inget om det blir några bitar kvar.

Rör ihop kokossocker, smält kokosolja och den varma havremjölken i en stor skål. Rör tills sockret har smält. Rör sedan ner tahinin, de mosade plommonen och vinägern.

Mixa havregryn och 1 dl av valnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Ha i resterande valnötter och mixa hastigt igen, så att de hackas grovt. För över till en skål. Blanda i bovetemjöl, bakpulver, salt och vanilj.

Vänd ner den torra blandningen i den blöta och rör tills det blandats helt. Ställ i frysen i 30 minuter för att stelna. Forma slarviga bollar som placerar på en bakplåtspapperklädd plåt och sedan plattar ut litegrann med en gaffel till ca 1,5 cm tjocka kakor.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter, eller tills gyllene. Kakorna kommer fortfarande kännas mjuka. Låt kakorna svalna på ett galler. Välj om du vill låta kakorna vara som de är, eller doppa i smält choklad och toppa med flingsalt.

Dessa kakor förvaras bäst i frysen – då blir de sådär perfekt sega!

Ingredienser

 
Plommon softa8 st
Kokossocker3/4 dl
Kokosolja, smält60 ml
Havremjölk, varm60 ml
Tahini, ljus60 ml
Äppelcidervinäger1/2 tsk
Havregryn2 dl
Valnötter1 1/2 dl
Bovetemjöl1/2 dl
Bakpulver1 tsk
Salt1/2 tsk
Vaniljpulver, äkta1/3 tsk
.
Till servering:
Mörk choklad, smält
Flingsalt

Så gör du

Blötlägg plommonen i hett vatten i minst 15 minuter innan du sätter igång. Häll sedan bort vattnet och mosa plommonen grovt med hjälp av händerna eller en gaffel. Det gör inget om det blir några bitar kvar.

Rör ihop kokossocker, smält kokosolja och den varma havremjölken i en stor skål. Rör tills sockret har smält. Rör sedan ner tahinin, de mosade plommonen och vinägern.

Mixa havregryn och 1 dl av valnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Ha i resterande valnötter och mixa hastigt igen, så att de hackas grovt. För över till en skål. Blanda i bovetemjöl, bakpulver, salt och vanilj.

Vänd ner den torra blandningen i den blöta och rör tills det blandats helt. Ställ i frysen i 30 minuter för att stelna. Forma slarviga bollar som placerar på en bakplåtspapperklädd plåt och sedan plattar ut litegrann med en gaffel till ca 1,5 cm tjocka kakor.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter, eller tills gyllene. Kakorna kommer fortfarande kännas mjuka. Låt kakorna svalna på ett galler. Välj om du vill låta kakorna vara som de är, eller doppa i smält choklad och toppa med flingsalt.

Dessa kakor förvaras bäst i frysen – då blir de sådär perfekt sega!

Utskriven 2021-09-23 från: http://www.saltakvarn.se/recept/frukostkakor/

Skriv en kommentar om Frukostkakor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig