En smarrig müsli med torkad frukt och nötter som rostas i ugn. Förvara den i en vacker glasburk på köksbänken!
- Ingredienser
Mandel 1 dl Hasselnötter 1 dl Havregryn 3 dl Rågflingor 3 dl Kokos, riven 2 dl Solroskärnor 1 dl Pumpakärnor 1 dl Sesamfrö, skalat 1/2 dl Vaniljsocker 1 tsk Rapsolja 3 msk Äpplejuice 1 dl Russin 1 dl Aprikoser, skurna i bitar 1 dl Mullbär 1 dl Cornflakes 3 dl - Så gör du
Grovhacka mandel och nötter och blanda dem med havregryn, rågflingor, kokos, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön och vaniljsocker. Tillsätt rapsoljan och äppeljuicen och blanda om ordentligt. Häll ut allt på en plåt och rosta sen blandingen mitt i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Låt svalna och blanda sedan ner den torkade frukten och cornflakes.
Ingredienser | |
Mandel | 1 dl |
Hasselnötter | 1 dl |
Havregryn | 3 dl |
Rågflingor | 3 dl |
Kokos, riven | 2 dl |
Solroskärnor | 1 dl |
Pumpakärnor | 1 dl |
Sesamfrö, skalat | 1/2 dl |
Vaniljsocker | 1 tsk |
Rapsolja | 3 msk |
Äpplejuice | 1 dl |
Russin | 1 dl |
Aprikoser, skurna i bitar | 1 dl |
Mullbär | 1 dl |
Cornflakes | 3 dl |
Så gör du
Grovhacka mandel och nötter och blanda dem med havregryn, rågflingor, kokos, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön och vaniljsocker. Tillsätt rapsoljan och äppeljuicen och blanda om ordentligt. Häll ut allt på en plåt och rosta sen blandingen mitt i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Låt svalna och blanda sedan ner den torkade frukten och cornflakes.