4 portioner

En härlig pastarätt som är lika god varm som kall! Variera ärter och bönor efter tillgång, det är till exempel gott att använda skärbönor, sugarsnaps och eller gröna ärter.

Ingredienser
Fusilli400 g
Olivolja Lemon2 msk
Ägg2 st
Pinjenötter1 dl
Haricot verts150 g
Vaxbönor150 g
Sockerärter150 g
Knipplök eller salladslök2 st
Gräslök1 knippe
Parmesanost100 g
Citron1/2
Salt och peppar
Så gör du

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, ringla över citronoljan och varmhåll under lock under tiden resten av ingredienserna förbereds.

Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och sedan koka 8 min. Spola äggen med kallt vatten.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Häll över på en tallrik.

Ansa bönorna och ärterna och skär dem på diagonalen. Koka i välsaltat vatten ca 2-3 minuter. Låt ånga av.

Skölj löken och finstrimla den och gräslöken. Riv osten. Riv även äggen på den grova sidan av rivjärnet.

Blanda samman fusilli, bönor och ärter, lök och gräslök i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Fördela pastan på ett fat eller tallrikar. Strö över pinjenötter, parmesan och ägg.

Ingredienser

 
Fusilli400 g
Olivolja Lemon2 msk
Ägg2 st
Pinjenötter1 dl
Haricot verts150 g
Vaxbönor150 g
Sockerärter150 g
Knipplök eller salladslök2 st
Gräslök1 knippe
Parmesanost100 g
Citron1/2
Salt och peppar

Så gör du

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, ringla över citronoljan och varmhåll under lock under tiden resten av ingredienserna förbereds.

Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och sedan koka 8 min. Spola äggen med kallt vatten.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Häll över på en tallrik.

Ansa bönorna och ärterna och skär dem på diagonalen. Koka i välsaltat vatten ca 2-3 minuter. Låt ånga av.

Skölj löken och finstrimla den och gräslöken. Riv osten. Riv även äggen på den grova sidan av rivjärnet.

Blanda samman fusilli, bönor och ärter, lök och gräslök i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Fördela pastan på ett fat eller tallrikar. Strö över pinjenötter, parmesan och ägg.

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/fusilli-med-skordegront/

Skriv en kommentar om Fusilli med skördegrönt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig