En söt marmelad med fin smak av glögg som gör sig bra ihop med ost och kex!
- Ingredienser
Fikon 250 g Russin 100 g Glögg, gärna vitvinsglögg 4 dl - Så gör du
Hacka ner fikon och russin till mindre bitar.
Hetta upp en liten kastrull med glögg och den torkade frukten. Låt allt koka samman till en fast marmelad, ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Marmeladen håller i 2 veckor i kylen.
Ingredienser | |
Fikon | 250 g |
Russin | 100 g |
Glögg, gärna vitvinsglögg | 4 dl |
Så gör du
Hacka ner fikon och russin till mindre bitar.
Hetta upp en liten kastrull med glögg och den torkade frukten. Låt allt koka samman till en fast marmelad, ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Marmeladen håller i 2 veckor i kylen.
Utskriven 2021-01-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/gloggkokt-fikon-och-russinmarmelad/