Saffran, denna fantastiska krydda som är lika god i både mat som i bak. Här använder vi den för att baka en lyxig, glutenfri saffranskaka som vi tror snabbt kommer bli en favorit. Du kan dessutom använda basen och variera kryddningen. Byter du till exempel ut saffran mot 2 msk pepparkakskryddor får du en härlig mjuk pepparkaka. Önskar du saffranskakan vegansk kan du bara byta ut smöret mot kokosolja och äggen mot aquafaba.
- Ingredienser
smör 200 g rårörsocker 200 g mandel, mald 200 g polenta 100 g bakpulver 1 ½ ägg 3 st saffran 1 pkt kokosgrädde 2 dl softa tranbär 2 pkt - Så gör du
Vispa samma socker och smör poröst i en bunk.
Tillsätt resterande ingredienser och rör om försiktigt.
Häll över smeten i en 24cm rund form med löstagbar kant.
Grädda i ugn 175grader i 40minuter.
Vispa grädden och bred över kakan när den svalnat.
Toppa med softa tranbär.
Ingredienser | |
smör | 200 g |
rårörsocker | 200 g |
mandel, mald | 200 g |
polenta | 100 g |
bakpulver | 1 ½ |
ägg | 3 st |
saffran | 1 pkt |
kokosgrädde | 2 dl |
softa tranbär | 2 pkt |
Så gör du
Vispa samma socker och smör poröst i en bunk.
Tillsätt resterande ingredienser och rör om försiktigt.
Häll över smeten i en 24cm rund form med löstagbar kant.
Grädda i ugn 175grader i 40minuter.
Vispa grädden och bred över kakan när den svalnat.
Toppa med softa tranbär.