4 portioner

En höstligt härlig pasta med nyplockad svamp från skogen och kanske växthusets sista tomater. De torkade tomaterna på toppen kan såklart uteslutas men de är väl värda sina fyra timmar i ugn!

 

 

Ingredienser
Tomater, typ körsbärstomater16 st
Tomater4 st
Gul lök2 st
Vitlök1 klyfta
Blandad svamp, t ex kantarell & svart trumpetsvamp1 liter
Gnocchi200 g
Västerbottenost1 dl
Olivolja Intense
Salt
Så gör du

Dela 16 små tomater på hälften och lägg dem på en plåt, droppa över lite olivolja och salt och baka i ugnen på 70 grader ca 4 timmar.

Skär ett kryss i de andra tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten i ca 30 sekunder. Fiska upp dem, dra av skalen och dela dem i mindre bitar.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja på låg värme tills löken är helt genomskinlig, ca 15 minuter.

Lägg svampen i en torr och het stekpanna, salta lite och låt all vätska koka bort. Tillsätt löken och de skållade tomaterna. Koka pastan al dente och vänd ner den också i svampen. Toppa med de rostade tomaterna och skär eller riv över osten.

Ingredienser

 
Tomater, typ körsbärstomater16 st
Tomater4 st
Gul lök2 st
Vitlök1 klyfta
Blandad svamp, t ex kantarell & svart trumpetsvamp1 liter
Gnocchi200 g
Västerbottenost1 dl
Olivolja Intense
Salt

Så gör du

Dela 16 små tomater på hälften och lägg dem på en plåt, droppa över lite olivolja och salt och baka i ugnen på 70 grader ca 4 timmar.

Skär ett kryss i de andra tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten i ca 30 sekunder. Fiska upp dem, dra av skalen och dela dem i mindre bitar.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja på låg värme tills löken är helt genomskinlig, ca 15 minuter.

Lägg svampen i en torr och het stekpanna, salta lite och låt all vätska koka bort. Tillsätt löken och de skållade tomaterna. Koka pastan al dente och vänd ner den också i svampen. Toppa med de rostade tomaterna och skär eller riv över osten.

Utskriven 2019-04-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/gnocchi-med-blandad-svamp/

Skriv en kommentar om Gnocchi med blandad svamp

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig