4 portioner

En lyxig men lättlagad pastagratäng med en oslagbar kombination av söt kål och salt getost. Hittar du inte savoykål går det lika bra med grönkål eller svartkål!

Ingredienser
Gnocchi300 g
Purjolök1
Vitlök3 klyftor
Savoykål½ huvud
Vispgrädde2 dl
Getost200 g
Valnötter½ dl
Lagrad ost, riven2 dl
Salt och svartpeppar
Så gör du

Koka pastan al dente i saltat vatten. Finstrimla purjolök, vitlök och savoykål. Fräs purjolök och vitlök i en stor stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt savoykål och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, ta bort stekpannan från värmen.

Bryt getosten i mindre bitar och blanda den med den kokta pastan och savoykålen. Häll alltsammans i en stor ugnsfast smörad form. Toppa med valnötter och riven ost. Gratinera i 200 grader ca 15 minuter.

 

Ingredienser

 
Gnocchi300 g
Purjolök1
Vitlök3 klyftor
Savoykål½ huvud
Vispgrädde2 dl
Getost200 g
Valnötter½ dl
Lagrad ost, riven2 dl
Salt och svartpeppar

Så gör du

Koka pastan al dente i saltat vatten. Finstrimla purjolök, vitlök och savoykål. Fräs purjolök och vitlök i en stor stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt savoykål och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, ta bort stekpannan från värmen.

Bryt getosten i mindre bitar och blanda den med den kokta pastan och savoykålen. Häll alltsammans i en stor ugnsfast smörad form. Toppa med valnötter och riven ost. Gratinera i 200 grader ca 15 minuter.

 

Utskriven 2019-07-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/gnocchi-med-getost-savoykal-och-valnotter/

Skriv en kommentar om Gnocchi med getost, savoykål och valnötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig