4 portioner

Det är trevligt att smaksätta quinoan vid kokningen. Och gurkmejan ger quinoan en underbart gyllene färg. Servera quinoan istället för pasta, ris eller potatis. Eller låt den svalna och använd den som en bas till en matig sallad.

 

Saltå Kvarns quinoa kommer från ett ekologiskt odlingskooperativ i Bolivia. Läs mer om det här: Saltås quinoa från Bolivia

Ingredienser
Quinoa, vit2 dl
Vatten5 dl
Olivolja Classico2 tsk
Gurkmeja1 tsk
Grönsaksbuljong0,5 tärning
Salt efter smak
Så gör du

Koka upp quinoa, vatten, olivolja, gurkmeja, buljong och salt och låt sjuda på låg värme tills vattnet nästan har försvunnit. Ta av från spisen och låt vila under lock i 10 minuter.

Ingredienser

 
Quinoa, vit2 dl
Vatten5 dl
Olivolja Classico2 tsk
Gurkmeja1 tsk
Grönsaksbuljong0,5 tärning
Salt efter smak

Så gör du

Koka upp quinoa, vatten, olivolja, gurkmeja, buljong och salt och låt sjuda på låg värme tills vattnet nästan har försvunnit. Ta av från spisen och låt vila under lock i 10 minuter.

Utskriven 2019-08-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/golden-quinoa/

Skriv en kommentar om Golden quinoa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig