Sugen på att laga lunch ute? Då är det här den perfekta rätten! Allt som ska hackas + degen till tunnbrödet kan du göra förbereda
hemma och vips på 30 minuter har du en magiskt varm lunch ute.

Ingredienser
Gryta 2 port
Gröna linser (sköljda)1,5 dl
Chalottenlök1 st
Championer150 g
Morot 1 st
Svartkål100 g
Vispgrädde1,5-2 dl
Grönsaksbuljong1 tärning
Hasselnötter1,5 dl
Olivolja3 msk
Timjan, färsk½ kruka
Vattenca 2 dl
Salt
Svartpeppar
.
Tunnbröd 4 st
Smör25 g
Vetemjöl2,5 dl
Bakpulver 1 tsk
Filmjölk1,25 dl
Salt½ tsk
Så gör du

Finhacka löken, moroten och dela champinjonerna i mindre bitar. Hacka timjan.
Fräs lök, morot och timjan i olja på ganska låg värme i grytan i cirka 5 minuter, tillsätt sedan champinjonerna och fräs ytterligare 3 minuter.
Tillsätt vatten, buljong och sköljda linser, låt koka upp. Häll i grädden och låt koka cirka 25 minuter till linserna är mjuka.
Pressa i en halv citron och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad svartkål, hackade hasselnötter och timjan.

Tunnbröd
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
Dela degen i 4 bitar. Platta/kavla ut degbitarna till runda bröd och nagga dem med en gaffel. Pudra dem med lite mjöl.
Stek bröden i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det fått färg, ca 1 ½ min per sida.

Ingredienser

 
Gryta 2 port
Gröna linser (sköljda)1,5 dl
Chalottenlök1 st
Championer150 g
Morot 1 st
Svartkål100 g
Vispgrädde1,5-2 dl
Grönsaksbuljong1 tärning
Hasselnötter1,5 dl
Olivolja3 msk
Timjan, färsk½ kruka
Vattenca 2 dl
Salt
Svartpeppar
.
Tunnbröd 4 st
Smör25 g
Vetemjöl2,5 dl
Bakpulver 1 tsk
Filmjölk1,25 dl
Salt½ tsk

Så gör du

Finhacka löken, moroten och dela champinjonerna i mindre bitar. Hacka timjan.
Fräs lök, morot och timjan i olja på ganska låg värme i grytan i cirka 5 minuter, tillsätt sedan champinjonerna och fräs ytterligare 3 minuter.
Tillsätt vatten, buljong och sköljda linser, låt koka upp. Häll i grädden och låt koka cirka 25 minuter till linserna är mjuka.
Pressa i en halv citron och smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad svartkål, hackade hasselnötter och timjan.

Tunnbröd
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
Dela degen i 4 bitar. Platta/kavla ut degbitarna till runda bröd och nagga dem med en gaffel. Pudra dem med lite mjöl.
Stek bröden i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det fått färg, ca 1 ½ min per sida.

Utskriven 2021-04-17 från: http://www.saltakvarn.se/recept/graddig-gryta-med-linser/

Skriv en kommentar om Gräddig gryta med linser

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig