8 piroger
Naggande goda små piroger som du fyller med tomat, gröna linser och riven ost och sedan gräddar i ugnen. Jättegoda till mellanmål eller varför inte som matsäck på skogspromenaden? Bjud den tomatsås som blir över att dippa pirogerna i.
I receptet har vi använt Saltå Kvarns Pastasås Oliv & kapris. För att variera smaken kan du testa att fylla pirogerna med våra andra två pastasåser, Peperoni och Napoletana. Saltå Kvarns pastasåser
- Ingredienser
Vetemjöl 2 dl Grahamsmjöl 1 dl Rågsikt 1 dl Bakpulver 0,5 tsk Salt 1 krm Olivolja Classico 0,5 dl Vatten 1 dl Pastasås oliver & kapris 1 dl Gröna linser, kokta 1 dl Riven ost 100 g - Så gör du
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och olivolja till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Blanda ihop pastasås, linser och den rivna osten. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg tre matskedar av fyllningen på varje rundel. Vik sedan degen över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg pajerna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i 200 grader tills de får fin färg. Det tar ca 15-20 minuter.
Ingredienser | |
Vetemjöl | 2 dl |
Grahamsmjöl | 1 dl |
Rågsikt | 1 dl |
Bakpulver | 0,5 tsk |
Salt | 1 krm |
Olivolja Classico | 0,5 dl |
Vatten | 1 dl |
Pastasås oliver & kapris | 1 dl |
Gröna linser, kokta | 1 dl |
Riven ost | 100 g |
Så gör du
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och olivolja till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Blanda ihop pastasås, linser och den rivna osten. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg tre matskedar av fyllningen på varje rundel. Vik sedan degen över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg pajerna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i 200 grader tills de får fin färg. Det tar ca 15-20 minuter.