8 piroger

Naggande goda små piroger som du fyller med tomat, gröna linser och riven ost och sedan gräddar i ugnen. Jättegoda till mellanmål eller varför inte som matsäck på skogspromenaden? Bjud den tomatsås som blir över att dippa pirogerna i.

I receptet har vi använt Saltå Kvarns Pastasås Oliv & kapris. För att variera smaken kan du testa att fylla pirogerna med våra andra två pastasåser, Peperoni och Napoletana. Saltå Kvarns pastasåser

 

 

Ingredienser
Vetemjöl2 dl
Grahamsmjöl1 dl
Rågsikt1 dl
Bakpulver0,5 tsk
Salt1 krm
Olivolja Classico0,5 dl
Vatten1 dl
Pastasås oliver & kapris1 dl
Gröna linser, kokta1 dl
Riven ost100 g
Så gör du

Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och olivolja till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Blanda ihop pastasås, linser och den rivna osten. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg tre matskedar av fyllningen på varje rundel. Vik sedan degen över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg pajerna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i 200 grader tills de får fin färg. Det tar ca 15-20 minuter.

Ingredienser

 
Vetemjöl2 dl
Grahamsmjöl1 dl
Rågsikt1 dl
Bakpulver0,5 tsk
Salt1 krm
Olivolja Classico0,5 dl
Vatten1 dl
Pastasås oliver & kapris1 dl
Gröna linser, kokta1 dl
Riven ost100 g

Så gör du

Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och olivolja till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Blanda ihop pastasås, linser och den rivna osten. Dela degen i åtta bitar och kavla ut dem till tunna rundlar. Lägg tre matskedar av fyllningen på varje rundel. Vik sedan degen över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentligt. Lägg pajerna på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i 200 grader tills de får fin färg. Det tar ca 15-20 minuter.

Utskriven 2019-07-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/grahamspiroger/

Skriv en kommentar om Grahamspiroger

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig