En härligt crunchig müsli som rostas i ugnen.
- Ingredienser
Havregryn 6 dl Rågflingor 2 dl Kornflingor 2 dl Mandel, hackad 2 dl Solroskärnor 2 dl Honung 3 msk Kanel 1 msk Vatten 2 dl Salt en nypa Rapsolja eller kokosolja 3 msk - Så gör du
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda om ordentligt. Häll sedan honung, kanel, vatten, salt och olja i en annan skål och blanda om. Honungen löser sig lättare om vattnet inte är så kallt. Slå honungslösningen över de torra flingorna och rör om. Strö ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om någon gång under rostningen. Var noga med att granolan blir helt torr, är den fuktig får den dålig hållbarhet. Häll upp i en vacker glasburk.
Ingredienser | |
Havregryn | 6 dl |
Rågflingor | 2 dl |
Kornflingor | 2 dl |
Mandel, hackad | 2 dl |
Solroskärnor | 2 dl |
Honung | 3 msk |
Kanel | 1 msk |
Vatten | 2 dl |
Salt | en nypa |
Rapsolja eller kokosolja | 3 msk |
Så gör du
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda om ordentligt. Häll sedan honung, kanel, vatten, salt och olja i en annan skål och blanda om. Honungen löser sig lättare om vattnet inte är så kallt. Slå honungslösningen över de torra flingorna och rör om. Strö ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om någon gång under rostningen. Var noga med att granolan blir helt torr, är den fuktig får den dålig hållbarhet. Häll upp i en vacker glasburk.
Hej
Älskar denna granola! Undrar om man kan värma upp ugnen, sätta in plåten med granola och ta ut den några timmar senare (tex över natten) utan att den blir för hårt rostad. Någon som provat?
Jag har inte provat men kanske någon annan besökare här?
granola är såå gott 🙂
Jag gör min såhär:
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/july/granola.html