En härligt crunchig müsli som rostas i ugnen.

Ingredienser
Havregryn6 dl
Rågflingor2 dl
Kornflingor2 dl
Mandel, hackad2 dl
Solroskärnor2 dl
Honung3 msk
Kanel1 msk
Vatten2 dl
Salten nypa
Rapsolja eller kokosolja3 msk
Så gör du

Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda om ordentligt. Häll sedan honung, kanel, vatten, salt och olja i en annan skål och blanda om. Honungen löser sig lättare om vattnet inte är så kallt. Slå honungslösningen över de torra flingorna och rör om. Strö ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om någon gång under rostningen. Var noga med att granolan blir helt torr, är den fuktig får den dålig hållbarhet. Häll upp i en vacker glasburk.

Ingredienser

 
Havregryn6 dl
Rågflingor2 dl
Kornflingor2 dl
Mandel, hackad2 dl
Solroskärnor2 dl
Honung3 msk
Kanel1 msk
Vatten2 dl
Salten nypa
Rapsolja eller kokosolja3 msk

Så gör du

Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda om ordentligt. Häll sedan honung, kanel, vatten, salt och olja i en annan skål och blanda om. Honungen löser sig lättare om vattnet inte är så kallt. Slå honungslösningen över de torra flingorna och rör om. Strö ut allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Rör om någon gång under rostningen. Var noga med att granolan blir helt torr, är den fuktig får den dålig hållbarhet. Häll upp i en vacker glasburk.

Utskriven 2019-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/granola-med-mandel-och-kanel/

Skriv en kommentar om Granola med mandel och kanel

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig