Gröna linser med rostade rotfrukter, hängd yoghurt, mandlar och harissadressing. Låter inte bara supergott utan är också det. Perfekt när middagsinsiprationen tryter. Och blir det något över så har du dessutom en riktigt god matlåda dagen efter.

Ingredienser
2 port.
Turkisk yoghurt2 dl
Gröna linser, kokta2 dl
Morötter4 st
Fänkål1 st
Rödlök2 st
Mandlar1 dl
olivolja
Flingsalt
Mynta
Dressing:
Olivolja0,5 dl
Citronjuice2 msk
Citronzest1/2 citron
Honung1 tsk
Harissa1-2 tsk
Flingsalt1 nypa
Så gör du

Sätt ugnen på 225 C. För hängd yoghurt, låt yoghurten rinna av i en finmaskad sil under tiden du lagar det andra.
Dela fänkålen, rödlöken och morötterna. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja och en nypa flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills grönsakerna har fått fin färg. Koka de gröna linserna enligt instruktionerna på förpackningen, smaka upp med lite olivolja och flingsalt. Rosta mandlarna, 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt i en panna på medelhög värme tills de fått fin färg cirka 3 minuter och hacka dem sedan fint. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Bygg tallriken med den hängda yoghurten i botten, linserna, de rostade rotfrukterna, ringla över dressingen, toppa med hackade nötter, lite zest från citronen och myntablad.

Ingredienser

 
2 port.
Turkisk yoghurt2 dl
Gröna linser, kokta2 dl
Morötter4 st
Fänkål1 st
Rödlök2 st
Mandlar1 dl
olivolja
Flingsalt
Mynta
Dressing:
Olivolja0,5 dl
Citronjuice2 msk
Citronzest1/2 citron
Honung1 tsk
Harissa1-2 tsk
Flingsalt1 nypa

Så gör du

Sätt ugnen på 225 C. För hängd yoghurt, låt yoghurten rinna av i en finmaskad sil under tiden du lagar det andra.
Dela fänkålen, rödlöken och morötterna. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja och en nypa flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills grönsakerna har fått fin färg. Koka de gröna linserna enligt instruktionerna på förpackningen, smaka upp med lite olivolja och flingsalt. Rosta mandlarna, 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt i en panna på medelhög värme tills de fått fin färg cirka 3 minuter och hacka dem sedan fint. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Bygg tallriken med den hängda yoghurten i botten, linserna, de rostade rotfrukterna, ringla över dressingen, toppa med hackade nötter, lite zest från citronen och myntablad.

Utskriven 2021-01-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/grona-linser-med-rostade-rotfrukter-och-harissadressing/

Skriv en kommentar om Gröna linser med rostade rotfrukter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig