Gröna linser är relativt snabbkokta. Om de inte blötläggs kokar de klart på 30 minuter. En trevlig liten lins som är god till det mesta.

Ingredienser
Gröna linser1 dl
Vatten2 dl
Så gör du

Blötlägg linserna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj linserna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del linser – två delar vatten) under lock i 10 minuter. Fiska upp en lins och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 5 minuter till. Upprepa sedan detta tills linserna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.

Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.

1 dl linser ger ca 3 dl kokta.

Ingredienser

 
Gröna linser1 dl
Vatten2 dl

Så gör du

Blötlägg linserna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj linserna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (en del linser – två delar vatten) under lock i 10 minuter. Fiska upp en lins och prova om den är mjuk. Är den fortfarande hård låter du den koka i 5 minuter till. Upprepa sedan detta tills linserna är riktigt mjuka, de ska inte vara al dente.

Koktiden kan variera beroende på blötläggningstid, lagringstid och kokkärl.

1 dl linser ger ca 3 dl kokta.

Utskriven 2019-02-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/grona-linser/

Skriv en kommentar om Gröna linser

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig