1 portion
Karin Näsholm från Saltå Kvarn Smakråd har hittat på ett underbart sätt att tillaga sin havregrynsgröt. Hon gör en grötmuffins med smak av äppelkaka som hon gräddar i ugnen och toppar med en klick crème fraiche. Ett roligt sätt att servera en hälsosam frukost!
- Ingredienser
Havregryn 1 dl Äpplejuice 1/2 dl Kokosmjölk 1/2 dl Vaniljpulver 1 krm Kanel 1 krm Russin 1 msk Kokosfett - Så gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj en muffinsform av silikon med lite kokosfett och häll i smeten. Grädda i ugnen i 15 minuter. Äts varm/ljummen som den är eller tillsammans med en klick crème fraiche, kesella och några hallon på toppen.
Ingredienser | |
Havregryn | 1 dl |
Äpplejuice | 1/2 dl |
Kokosmjölk | 1/2 dl |
Vaniljpulver | 1 krm |
Kanel | 1 krm |
Russin | 1 msk |
Kokosfett | |
Så gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj en muffinsform av silikon med lite kokosfett och häll i smeten. Grädda i ugnen i 15 minuter. Äts varm/ljummen som den är eller tillsammans med en klick crème fraiche, kesella och några hallon på toppen.