Godis som gör gott! En ljuvlig fudge på rostade hasselnötter som sötas med russin och smaksätts med vanilj och kakao.

Hasselnötsfudge bör förvaras kallt. I kylskåpet blir de hårda men ändå så att de går att bita i. Har du dem i frysen får du suga på dem en stund innan de smälter.

Ingredienser
Hasselnötter200 g
Russin1 dl
Vaniljpulver1 krm
Salt0,5 krm
Kakao0,5 dl
Olivolja Classico1 msk
Så gör du

Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.

 

 

Ingredienser

 
Hasselnötter200 g
Russin1 dl
Vaniljpulver1 krm
Salt0,5 krm
Kakao0,5 dl
Olivolja Classico1 msk

Så gör du

Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.

 

 

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hasselnotsfudge/

Skriv en kommentar om Hasselnötsfudge

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig