Godis som gör gott! En ljuvlig fudge på rostade hasselnötter som sötas med russin och smaksätts med vanilj och kakao. Fudgen är helt utan socker men fulla av nyttigheter som fiber, vitaminer och mineraler.

Hasselnötsfudge bör förvaras kallt. I kylskåpet blir de hårda men ändå så att de går att bita i. Har du dem i frysen får du suga på dem en stund innan de smälter.

Saltå Kvarns russin kommer från Turkiet och projektet Happy Village
Förutom att alla Saltå Kvarns russin produceras ekologiskt gör de också mer gott för människor på plats genom Happy Village-projektet som drivs lokalt. Det är ett projekt som med experthjälp och annat stöd hjälper hela byar att gemensamt ställa om till ekologisk odling. Man gör också viktiga insatser för att förbättra levnadsstandard och arbetsvillkor för människorna som arbetar med odling och skörd. Genom att hela byar ställer om till ekologisk odling undviker man risken att ekologiska odlingar kontamineras av kemiska bekämpningsmedel från konventionell odling i samma område. De förbättringar av levnadsstandard och arbetsförhållanden som Happy Village-projektet arbetar med kan exempelvis handla om att förbättra vattenförsörjningen i en by och att bygga ordentliga bostäder för gästarbetare och deras familjer.

Ingredienser
Hasselnötter200 g
Russin1 dl
Vaniljpulver1 krm
Salt0,5 krm
Kakao0,5 dl
Olivolja Classico1 msk
Så gör du

Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.

 

 

Ingredienser

 
Hasselnötter200 g
Russin1 dl
Vaniljpulver1 krm
Salt0,5 krm
Kakao0,5 dl
Olivolja Classico1 msk

Så gör du

Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.

 

 

Utskriven 2019-09-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hasselnotsfudge/

Skriv en kommentar om Hasselnötsfudge

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig