Godis som gör gott! En ljuvlig fudge på rostade hasselnötter som sötas med russin och smaksätts med vanilj och kakao.
Hasselnötsfudge bör förvaras kallt. I kylskåpet blir de hårda men ändå så att de går att bita i. Har du dem i frysen får du suga på dem en stund innan de smälter.
- Ingredienser
Hasselnötter 200 g Russin 1 dl Vaniljpulver 1 krm Salt 0,5 krm Kakao 0,5 dl Olivolja Classico 1 msk - Så gör du
Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.
Ingredienser | |
Hasselnötter | 200 g |
Russin | 1 dl |
Vaniljpulver | 1 krm |
Salt | 0,5 krm |
Kakao | 0,5 dl |
Olivolja Classico | 1 msk |
Så gör du
Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 180 grader i 3-8 minuter eller tills de doftar gott och skalen börjar släppa. Rulla dem sedan i en ren kökshandduk och försök få bort så mycket skal som du kan. Kör därefter hasselnötterna i en mixer till ett fint pulver. Tillsätt russinen, vaniljpulver, salt, kakao och olivolja och mixa till en slät massa. Forma avlånga bitar med händerna och slå in varje bit i lite bakplåtspapper.