En härlig hasselnötskräm med våra dadlar som bas. God på såväl macka som på glass.

Ingredienser
Hasselnötter200 g
Kokosolja2 msk
Dadlar12-15 st
Salt1 krm
Vatten2 dl (beroende på konsistens)
Så gör du

Blötlägg dadlarna i hett vatten tills de blivit mjuka. ⁠
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Gnugga med handduk för att få bort skalet på hasselnötterna.⁠
Mixa nötterna tills de blir till en slät massa och oljan släpper. Lägg i övriga ingredienser och mixa tills det blivit slätt.

Ingredienser

 
Hasselnötter200 g
Kokosolja2 msk
Dadlar12-15 st
Salt1 krm
Vatten2 dl (beroende på konsistens)

Så gör du

Blötlägg dadlarna i hett vatten tills de blivit mjuka. ⁠
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Gnugga med handduk för att få bort skalet på hasselnötterna.⁠
Mixa nötterna tills de blir till en slät massa och oljan släpper. Lägg i övriga ingredienser och mixa tills det blivit slätt.

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hasselnotskram/

Skriv en kommentar om Hasselnötskräm

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig