En härlig hasselnötskräm med våra dadlar som bas. God på såväl macka som på glass.
- Ingredienser
Hasselnötter 200 g Kokosolja 2 msk Dadlar 12-15 st Salt 1 krm Vatten 2 dl (beroende på konsistens) - Så gör du
Blötlägg dadlarna i hett vatten tills de blivit mjuka.
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Gnugga med handduk för att få bort skalet på hasselnötterna.
Mixa nötterna tills de blir till en slät massa och oljan släpper. Lägg i övriga ingredienser och mixa tills det blivit slätt.
Ingredienser | |
Hasselnötter | 200 g |
Kokosolja | 2 msk |
Dadlar | 12-15 st |
Salt | 1 krm |
Vatten | 2 dl (beroende på konsistens) |
Så gör du
Blötlägg dadlarna i hett vatten tills de blivit mjuka.
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader. Låt svalna. Gnugga med handduk för att få bort skalet på hasselnötterna.
Mixa nötterna tills de blir till en slät massa och oljan släpper. Lägg i övriga ingredienser och mixa tills det blivit slätt.
Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hasselnotskram/