En härlig bowl med hirs, rostad pumpa, karameliserade mandlar, grönkål och friterade chèvrebollar. Toppad med äppleskivor. Mums.
- Ingredienser
Hirs 1 dl Butternutpumpa ¼ st Grönkål, hackad 50 g Äpple 1 st Mandlar ½ dl Panko 1 dl Vetemjöl 1dl Ägg 1 st Rapsolja 05 l . Dressing Vitvinsvinäger 2 tsk Dijonsenap ½ tsk Honung 1 tsk Olivolja ½ dl Flingsalt - Så gör du
Sätt ugnen på 225 C. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen cirka 25 min tills den fått fin färg.
Koka Hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaka av med en nypa flingsalt.
Smula chevren i en bunke och rulla den sedan till 8 st lika stora bollar. Knäck ägget på en mindre tallrik och mixa det med en gaffel. Häll upp vetemjölet och pankon på ytterligare varsin tallrik. Rulla chevre bollarna först i vetemjöl, sedan ägg, sedan panko. Lägg åt sidan tills det är dags att fritera.
Rosta mandlarna i en panna med 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt cirka 3 minuter tills de börjar få färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min, häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Dela äpplet i tunna skivor. Blanda hirs, grönkål, äpple och hälften av mandlarna. Smaka upp med hälften av dressingen.
Häll upp rapsoljan i en gryta och värm till 160C. Fritera bollarna tills de fått fin färg, ca 3 min.
Bygg bowlen med hirsblandningen i botten, toppa med den rostade pumpan, chevre bollarna och det sista av mandlarna. Servera med resterande av dressingen.
Ingredienser | |
Hirs | 1 dl |
Butternutpumpa | ¼ st |
Grönkål, hackad | 50 g |
Äpple | 1 st |
Mandlar | ½ dl |
Panko | 1 dl |
Vetemjöl | 1dl |
Ägg | 1 st |
Rapsolja | 05 l |
. | |
Dressing | |
Vitvinsvinäger | 2 tsk |
Dijonsenap | ½ tsk |
Honung | 1 tsk |
Olivolja | ½ dl |
Flingsalt | |
Så gör du
Sätt ugnen på 225 C. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen cirka 25 min tills den fått fin färg.
Koka Hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaka av med en nypa flingsalt.
Smula chevren i en bunke och rulla den sedan till 8 st lika stora bollar. Knäck ägget på en mindre tallrik och mixa det med en gaffel. Häll upp vetemjölet och pankon på ytterligare varsin tallrik. Rulla chevre bollarna först i vetemjöl, sedan ägg, sedan panko. Lägg åt sidan tills det är dags att fritera.
Rosta mandlarna i en panna med 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt cirka 3 minuter tills de börjar få färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min, häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Dela äpplet i tunna skivor. Blanda hirs, grönkål, äpple och hälften av mandlarna. Smaka upp med hälften av dressingen.
Häll upp rapsoljan i en gryta och värm till 160C. Fritera bollarna tills de fått fin färg, ca 3 min.
Bygg bowlen med hirsblandningen i botten, toppa med den rostade pumpan, chevre bollarna och det sista av mandlarna. Servera med resterande av dressingen.