En härlig bowl med hirs, rostad pumpa, karameliserade mandlar, grönkål och friterade chèvrebollar. Toppad med äppleskivor. Mums.

Ingredienser
Hirs1 dl
Butternutpumpa¼ st
Grönkål, hackad50 g
Äpple1 st
Mandlar½ dl
Panko1 dl
Vetemjöl1dl
Ägg1 st
Rapsolja05 l
.
Dressing
Vitvinsvinäger2 tsk
Dijonsenap½ tsk
Honung1 tsk
Olivolja½ dl
Flingsalt
Så gör du

Sätt ugnen på 225 C. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen cirka 25 min tills den fått fin färg.

Koka Hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaka av med en nypa flingsalt.

Smula chevren i en bunke och rulla den sedan till 8 st lika stora bollar. Knäck ägget på en mindre tallrik och mixa det med en gaffel. Häll upp vetemjölet och pankon på ytterligare varsin tallrik. Rulla chevre bollarna först i vetemjöl, sedan ägg, sedan panko. Lägg åt sidan tills det är dags att fritera.

Rosta mandlarna i en panna med 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt cirka 3 minuter tills de börjar få färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min, häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Dela äpplet i tunna skivor. Blanda hirs, grönkål, äpple och hälften av mandlarna. Smaka upp med hälften av dressingen.

Häll upp rapsoljan i en gryta och värm till 160C. Fritera bollarna tills de fått fin färg, ca 3 min.

Bygg bowlen med hirsblandningen i botten, toppa med den rostade pumpan, chevre bollarna och det sista av mandlarna. Servera med resterande av dressingen.

Ingredienser

 
Hirs1 dl
Butternutpumpa¼ st
Grönkål, hackad50 g
Äpple1 st
Mandlar½ dl
Panko1 dl
Vetemjöl1dl
Ägg1 st
Rapsolja05 l
.
Dressing
Vitvinsvinäger2 tsk
Dijonsenap½ tsk
Honung1 tsk
Olivolja½ dl
Flingsalt

Så gör du

Sätt ugnen på 225 C. Dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen cirka 25 min tills den fått fin färg.

Koka Hirs enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaka av med en nypa flingsalt.

Smula chevren i en bunke och rulla den sedan till 8 st lika stora bollar. Knäck ägget på en mindre tallrik och mixa det med en gaffel. Häll upp vetemjölet och pankon på ytterligare varsin tallrik. Rulla chevre bollarna först i vetemjöl, sedan ägg, sedan panko. Lägg åt sidan tills det är dags att fritera.

Rosta mandlarna i en panna med 1 tsk olivolja och en nypa flingsalt cirka 3 minuter tills de börjar få färg. Tillsätt 1 msk honung och rosta ytterligare 1 min, häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Dela äpplet i tunna skivor. Blanda hirs, grönkål, äpple och hälften av mandlarna. Smaka upp med hälften av dressingen.

Häll upp rapsoljan i en gryta och värm till 160C. Fritera bollarna tills de fått fin färg, ca 3 min.

Bygg bowlen med hirsblandningen i botten, toppa med den rostade pumpan, chevre bollarna och det sista av mandlarna. Servera med resterande av dressingen.

Utskriven 2022-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hirs-chevrebowl/

Kommentarsfunktionen är avstängd.