4 portioner

Friterade hirskroketter tillsammans med ugnsbakad fylld portabello. En höjdarmåltid!

Ingredienser
Hirs3 dl
Vatten6 dl
Ägg2 st
Citron, skalet1/2
Purjolök1/2
Riven ost2 dl
Timjan1/2 kruka
Salt1/2 tsk
Svartpeppar1 krm
Ströbrödca 2 dl
Frityrolja1/2 liter
.
Portabellosvamp4 stora
Broccoli250 g
Crème fraiche1,5 dl
Riven ost1 dl
Oregano1/2 kruka
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Parmesan, riven1/2 dl
Hasselnötter1 dl
Så gör du

Koka hirsen i 6 dl vatten. Koka upp allt och slå sedan bort vattnet för att bli av med de bitterämnen som sitter i skalet. Tillsätt nytt vatten och salt, låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt eftersvälla i 15 minuter. Låt hirsen sedan svalna.

Rör samman den kokade hirsen med ägg, citronskal, finhackad purjolök, riven ost och finhackad timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt dra svalt i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stammen från svampen och lägg ut hattarna på en klädd plåt. Finhacka broccoli och rör samman med crème fraiche, riven ost och oregano. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i hattarna och toppa med riven parmesan. Grädda i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Toppa med finhackade hasselnötter innan servering.

Häll ut ströbröd på en tallrik. Rulla bollar av hirssmeten och panera med ströbröd. Hetta upp en kastrull med olja till friteringen. Börja fritera vid 170 grader och passa kroketterna hela tiden. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på papper när de blivit gyllene. Servera tillsammans med de ugnsbakade portabellosvamparna.

Ingredienser

 
Hirs3 dl
Vatten6 dl
Ägg2 st
Citron, skalet1/2
Purjolök1/2
Riven ost2 dl
Timjan1/2 kruka
Salt1/2 tsk
Svartpeppar1 krm
Ströbrödca 2 dl
Frityrolja1/2 liter
.
Portabellosvamp4 stora
Broccoli250 g
Crème fraiche1,5 dl
Riven ost1 dl
Oregano1/2 kruka
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Parmesan, riven1/2 dl
Hasselnötter1 dl

Så gör du

Koka hirsen i 6 dl vatten. Koka upp allt och slå sedan bort vattnet för att bli av med de bitterämnen som sitter i skalet. Tillsätt nytt vatten och salt, låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt eftersvälla i 15 minuter. Låt hirsen sedan svalna.

Rör samman den kokade hirsen med ägg, citronskal, finhackad purjolök, riven ost och finhackad timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt dra svalt i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stammen från svampen och lägg ut hattarna på en klädd plåt. Finhacka broccoli och rör samman med crème fraiche, riven ost och oregano. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i hattarna och toppa med riven parmesan. Grädda i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Toppa med finhackade hasselnötter innan servering.

Häll ut ströbröd på en tallrik. Rulla bollar av hirssmeten och panera med ströbröd. Hetta upp en kastrull med olja till friteringen. Börja fritera vid 170 grader och passa kroketterna hela tiden. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på papper när de blivit gyllene. Servera tillsammans med de ugnsbakade portabellosvamparna.

Utskriven 2019-04-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hirs-och-purjolokskroketter-med-fylld-portabello/

Skriv en kommentar om Hirs- och purjolökskroketter med fylld portabello

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig