1 stor portion

Hirs är ett trevligt alternativ till ris eller pasta. Det är naturligt glutenfritt och har en vacker gul färg.

Ingredienser
Hirs1 dl
Vatten2 dl
Salt
Så gör du

Koka upp hirs i vatten och slå sedan bort vattnet för att få bort de bitterämnen (saponiner) som sitter i skalet. Tillsätt nytt vatten och lite salt och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Stäng av och låt eftersvälla i 15 minuter.

1 del hirs ger ca 3 dl kokt.

Till gröt beräknas 1 del hirs och 4 delar vatten.

Hirs kan också blötläggas i 12-24 timmar innan kokning. Koktiden blir då någon kortare.

Ingredienser

 
Hirs1 dl
Vatten2 dl
Salt

Så gör du

Koka upp hirs i vatten och slå sedan bort vattnet för att få bort de bitterämnen (saponiner) som sitter i skalet. Tillsätt nytt vatten och lite salt och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Stäng av och låt eftersvälla i 15 minuter.

1 del hirs ger ca 3 dl kokt.

Till gröt beräknas 1 del hirs och 4 delar vatten.

Hirs kan också blötläggas i 12-24 timmar innan kokning. Koktiden blir då någon kortare.

Utskriven 2019-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hirs/

Kommentarsfunktionen är avstängd.