Det bästa med att göra sin egen müsli är att man kan välja precis vad man vill ha i den! Låt humöret och det du hittar i skafferiet avgöra innehållet. Den här varianten, fullspäckad med nötter och torkad frukt får smak av kanel och äppeljuice. Tillsammans med en god och tjock fil eller yoghurt blir det en riktig höjdarfrukost!

Ingredienser
Äpplejuice2 dl
Rapsolja1 dl
Honung1/2 dl
Dinkelflingor4 dl
Rågflingor2 dl
Havregryn1 dl
Solroskärnor2 dl
Pumpakärnor100 g
Kanel, malen1/2 msk
Kokosflingor1 dl
Salt1/2 tsk
Rostade hasselnötter100 g
Rostad mandel100 g
Fikon100 g
Aprikoser100 g
Russin100 g
Linfrö1 dl
Så gör du

Mät upp äppeljuice och rapsolja i en bunke, tillsätt honungen och rör tills den har löst upp sig helt.

Blanda ner dinkelflingor, rågflingor, boveteflingor, solroskärnor,  pumpakärnor, kanel, kokos och salt i bunken. Blanda om väl.

Bred ut müsliblandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 150 grader varm ugn i 45-75 minuter eller tills müslin har torkat helt. Rör om lite då och då så att allt rostas jämnt. Stäng av ugnen och låt torka lite till i eftervärmen. Låt müslin svalna helt.

Hacka hasselnötter och mandlar grovt. Klipp fikonen och aprikoserna i bitar.

Blanda ner hasselnötter, mandlar, fikon, aprikoser, russin och linfrön i müslin och blanda om ordentligt.

Häll upp på en fin glasburk, förvara torrt och svalt.

Ingredienser

 
Äpplejuice2 dl
Rapsolja1 dl
Honung1/2 dl
Dinkelflingor4 dl
Rågflingor2 dl
Havregryn1 dl
Solroskärnor2 dl
Pumpakärnor100 g
Kanel, malen1/2 msk
Kokosflingor1 dl
Salt1/2 tsk
Rostade hasselnötter100 g
Rostad mandel100 g
Fikon100 g
Aprikoser100 g
Russin100 g
Linfrö1 dl

Så gör du

Mät upp äppeljuice och rapsolja i en bunke, tillsätt honungen och rör tills den har löst upp sig helt.

Blanda ner dinkelflingor, rågflingor, boveteflingor, solroskärnor,  pumpakärnor, kanel, kokos och salt i bunken. Blanda om väl.

Bred ut müsliblandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 150 grader varm ugn i 45-75 minuter eller tills müslin har torkat helt. Rör om lite då och då så att allt rostas jämnt. Stäng av ugnen och låt torka lite till i eftervärmen. Låt müslin svalna helt.

Hacka hasselnötter och mandlar grovt. Klipp fikonen och aprikoserna i bitar.

Blanda ner hasselnötter, mandlar, fikon, aprikoser, russin och linfrön i müslin och blanda om ordentligt.

Häll upp på en fin glasburk, förvara torrt och svalt.

Utskriven 2019-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/honungsrostad-lyxmusli-med-smak-av-apple-och-kanel/

  1. Detta är det bästa müslireceptet jag provat! Ibland byter jag ut grynen/flingorna mot de sorter jag har hemma, även den torkade frukten och nötterna kan bytas ut mot andra sorter. Istället för rapsolja är det väldigt gott med kokosolja, och kanel kan bytas ut mot kardemumma. Omväxling förnöjer!

    Svara
    • Hej Sara! Vad roligt, det är en supergod müsli. Förvaras bäst i en glasburk med tättslutande lock. Du kan ha den framme i rumstemperatur. Det som jag kan se kan bli dåligt först är hasselnötterna, som kan härskna. Men det tar lång tid. Jag tror att du kan ha müslin i flera månader.

      Svara

Skriv en kommentar om Honungsrostad lyxmüsli med smak av äpple och kanel

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig