12 st
Saftiga och goda muffins bakade på färsk pumpa som också ger bakverken en härligt orange färg. Ingefära och svartpeppar ger trevlig smakbrytning.
- Ingredienser
Pumpa, t ex butternut 500 g Vetemjöl 4,5 dl Bakpulver 1 msk Bikarbonat 1/2 tsk Kanel, malen 1 tsk Svartpeppar 1/2 krm Salt 2 krm Mjölk, valfri sort 1 dl Balsamico bianco 2 tsk Ingefära, färskt, riven 1 msk Rårörsocker 1 dl Olivolja Classico 0,5 dl Vaniljpulver 1 tsk Pumpakärnor - Så gör du
Skär pumpan i jämnstora bitar, skär bort kärnorna. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen på 180 grader tills de blir mjuka. Det tar ca 25-30 minuter. Gröp sedan ur pumpaköttet ur skalet och lägg det i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir slätt och fint. Du behöver 3,5 dl av den här purén till muffinsbaket.
Placera ut 12 muffinsformar på en plåt eller ännu hellre i en muffinsplåt om du har en sådan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, svartpeppar och salt i en skål.
Blanda mjölk, balsamico bianco, ingefära, 3,5 dl pumpapuré, socker, olivolja och vaniljsocker i en annan skål och häll över mjölblandningen. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna, strö över några pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att de inte är kladdiga inuti. Låt svalna på plåten.
Ingredienser | |
Pumpa, t ex butternut | 500 g |
Vetemjöl | 4,5 dl |
Bakpulver | 1 msk |
Bikarbonat | 1/2 tsk |
Kanel, malen | 1 tsk |
Svartpeppar | 1/2 krm |
Salt | 2 krm |
Mjölk, valfri sort | 1 dl |
Balsamico bianco | 2 tsk |
Ingefära, färskt, riven | 1 msk |
Rårörsocker | 1 dl |
Olivolja Classico | 0,5 dl |
Vaniljpulver | 1 tsk |
Pumpakärnor |
Så gör du
Skär pumpan i jämnstora bitar, skär bort kärnorna. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen på 180 grader tills de blir mjuka. Det tar ca 25-30 minuter. Gröp sedan ur pumpaköttet ur skalet och lägg det i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir slätt och fint. Du behöver 3,5 dl av den här purén till muffinsbaket.
Placera ut 12 muffinsformar på en plåt eller ännu hellre i en muffinsplåt om du har en sådan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, svartpeppar och salt i en skål.
Blanda mjölk, balsamico bianco, ingefära, 3,5 dl pumpapuré, socker, olivolja och vaniljsocker i en annan skål och häll över mjölblandningen. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna, strö över några pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att de inte är kladdiga inuti. Låt svalna på plåten.