12 st

Saftiga och goda muffins bakade på färsk pumpa som också ger bakverken en härligt orange färg. Ingefära och svartpeppar ger trevlig smakbrytning.

Ingredienser
Pumpa, t ex butternut500 g
Vetemjöl4,5 dl
Bakpulver1 msk
Bikarbonat1/2 tsk
Kanel, malen1 tsk
Svartpeppar1/2 krm
Salt2 krm
Mjölk, valfri sort1 dl
Balsamico bianco2 tsk
Ingefära, färskt, riven1 msk
Rårörsocker1 dl
Olivolja Classico0,5 dl
Vaniljpulver1 tsk
Pumpakärnor
Så gör du

Skär pumpan i jämnstora bitar, skär bort kärnorna. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen på 180 grader tills de blir mjuka. Det tar ca 25-30 minuter. Gröp sedan ur pumpaköttet ur skalet och lägg det i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir slätt och fint. Du behöver 3,5 dl av den här purén till muffinsbaket.

Placera ut 12 muffinsformar på en plåt eller ännu hellre i en muffinsplåt om du har en sådan.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, svartpeppar och salt i en skål.

Blanda mjölk, balsamico bianco, ingefära, 3,5 dl pumpapuré, socker, olivolja och vaniljsocker i en annan skål och häll över mjölblandningen. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna, strö över några pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att de inte är kladdiga inuti. Låt svalna på plåten.

 

Ingredienser

 
Pumpa, t ex butternut500 g
Vetemjöl4,5 dl
Bakpulver1 msk
Bikarbonat1/2 tsk
Kanel, malen1 tsk
Svartpeppar1/2 krm
Salt2 krm
Mjölk, valfri sort1 dl
Balsamico bianco2 tsk
Ingefära, färskt, riven1 msk
Rårörsocker1 dl
Olivolja Classico0,5 dl
Vaniljpulver1 tsk
Pumpakärnor

Så gör du

Skär pumpan i jämnstora bitar, skär bort kärnorna. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och grilla dem i ugnen på 180 grader tills de blir mjuka. Det tar ca 25-30 minuter. Gröp sedan ur pumpaköttet ur skalet och lägg det i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir slätt och fint. Du behöver 3,5 dl av den här purén till muffinsbaket.

Placera ut 12 muffinsformar på en plåt eller ännu hellre i en muffinsplåt om du har en sådan.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, svartpeppar och salt i en skål.

Blanda mjölk, balsamico bianco, ingefära, 3,5 dl pumpapuré, socker, olivolja och vaniljsocker i en annan skål och häll över mjölblandningen. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna, strö över några pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15-20 minuter. Känn efter med en sticka så att de inte är kladdiga inuti. Låt svalna på plåten.

 

Utskriven 2019-04-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/ingefara-pumpamuffins/

Skriv en kommentar om Ingefära & pumpamuffins

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig