4 portioner

Ett roligt sätt att koka soppa på, när grönsakerna får koka tillsammans med riset i en god buljong.

Ingredienser
Gul lök1 st
Purjolök1 dm
Tomat1 st
Morot1/2
Potatis1 st
Squash5 cm
Olivolja Riserva4 msk
Vitlök2 klyftor
Bönor eller ärter, färdigkokta1 dl
Rött ris2 dl
Grönsaksbuljong1 liter
Salt och nymalen svartpeppar
Persilja
Parmesanost
Så gör du

 

Skölj, skala och skär alla grönsaker i soppvänliga bitar. Fräs lök och purjolök i olivolja. Pressa i vitlöken och lägg i tomaten skuren i tärningar. Låt puttra i någon minut. Tillsätt bönorna och resten av grönsakerna och vänd om en stund, häll sedan i riset och buljongen.

Låt soppan koka tills riset är mjukt (ca 40 minuter), smaka av med salt och peppar. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Klipp över lite persilja och servera med parmesanost.

 

Överkurs:

Det är också gott att reda soppan med en skvätt vispgrädde.

De bönor som används till soppan kan antingen vara färdigkokta, eller så kan man låta bönor som har varit blötlagda koka mjuka i soppan.

Ingredienser

 
Gul lök1 st
Purjolök1 dm
Tomat1 st
Morot1/2
Potatis1 st
Squash5 cm
Olivolja Riserva4 msk
Vitlök2 klyftor
Bönor eller ärter, färdigkokta1 dl
Rött ris2 dl
Grönsaksbuljong1 liter
Salt och nymalen svartpeppar
Persilja
Parmesanost

Så gör du

 

Skölj, skala och skär alla grönsaker i soppvänliga bitar. Fräs lök och purjolök i olivolja. Pressa i vitlöken och lägg i tomaten skuren i tärningar. Låt puttra i någon minut. Tillsätt bönorna och resten av grönsakerna och vänd om en stund, häll sedan i riset och buljongen.

Låt soppan koka tills riset är mjukt (ca 40 minuter), smaka av med salt och peppar. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Klipp över lite persilja och servera med parmesanost.

 

Överkurs:

Det är också gott att reda soppan med en skvätt vispgrädde.

De bönor som används till soppan kan antingen vara färdigkokta, eller så kan man låta bönor som har varit blötlagda koka mjuka i soppan.

Utskriven 2019-04-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/italiensk-soppa-med-vildris/

Skriv en kommentar om Italiensk soppa med rött ris

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig