4 portioner
Ett roligt sätt att koka soppa på, när grönsakerna får koka tillsammans med riset i en god buljong.
- Ingredienser
Gul lök 1 st Purjolök 1 dm Tomat 1 st Morot 1/2 Potatis 1 st Squash 5 cm Olivolja Classico 4 msk Vitlök 2 klyftor Bönor eller ärter, färdigkokta 1 dl Rött ris 2 dl Grönsaksbuljong 1 liter Salt och nymalen svartpeppar Persilja Parmesanost - Så gör du
Skölj, skala och skär alla grönsaker i soppvänliga bitar. Fräs lök och purjolök i olivolja. Pressa i vitlöken och lägg i tomaten skuren i tärningar. Låt puttra i någon minut. Tillsätt bönorna och resten av grönsakerna och vänd om en stund, häll sedan i riset och buljongen.
Låt soppan koka tills riset är mjukt (ca 40 minuter), smaka av med salt och peppar. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Klipp över lite persilja och servera med parmesanost.
Överkurs:
Det är också gott att reda soppan med en skvätt vispgrädde.
De bönor som används till soppan kan antingen vara färdigkokta, eller så kan man låta bönor som har varit blötlagda koka mjuka i soppan.
Ingredienser | |
Gul lök | 1 st |
Purjolök | 1 dm |
Tomat | 1 st |
Morot | 1/2 |
Potatis | 1 st |
Squash | 5 cm |
Olivolja Classico | 4 msk |
Vitlök | 2 klyftor |
Bönor eller ärter, färdigkokta | 1 dl |
Rött ris | 2 dl |
Grönsaksbuljong | 1 liter |
Salt och nymalen svartpeppar | |
Persilja | |
Parmesanost |
Så gör du
Skölj, skala och skär alla grönsaker i soppvänliga bitar. Fräs lök och purjolök i olivolja. Pressa i vitlöken och lägg i tomaten skuren i tärningar. Låt puttra i någon minut. Tillsätt bönorna och resten av grönsakerna och vänd om en stund, häll sedan i riset och buljongen.
Låt soppan koka tills riset är mjukt (ca 40 minuter), smaka av med salt och peppar. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Klipp över lite persilja och servera med parmesanost.
Överkurs:
Det är också gott att reda soppan med en skvätt vispgrädde.
De bönor som används till soppan kan antingen vara färdigkokta, eller så kan man låta bönor som har varit blötlagda koka mjuka i soppan.