8 pannkakor
Japanska pannkakor ser nästan ut som små grönsaksbiffar. De är fyllda med rödkål, morot och purjolök och smaksätts med ingefära och tamari. Traditionellt används risvinäger och torkad fisk i receptet men vi har valt att utesluta fisken och använt oss av vår egen balsamvinäger.
- Ingredienser
Rödkål, riven 3 dl Morot, riven 1 dl Purjolök 1 dl Ingefära, färsk 1 tsk Tamari (sojasås) 1 tsk Ägg 1 Vetemjöl special 1,5 dl Salt 0,5 tsk Sesamfrö 1 msk . Dippsås Tamari 2 msk Balsamico bianco 1 msk Honung 1 tsk Vitlök, riven 1 klyfta - Så gör du
Riv rödkål och morötter grovt. Skiva purjolöken tunt och riv ingefäran fint. Blanda grönsakerna med tamari, ägg, vetemjöl, salt och sesamfrön.
Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite olja och klicka i en halv deciliter smet per pannkaka. Stek i några minuter, tills undersidan får en gyllenbrun ton, vänd på pannkakan med en stekspade och platta till den. Servera pannkakorna med tamarisåsen nedan.
Tamarisås:
Blanda ihop tamari, balsamico, honung och vitlök.
Ingredienser | |
Rödkål, riven | 3 dl |
Morot, riven | 1 dl |
Purjolök | 1 dl |
Ingefära, färsk | 1 tsk |
Tamari (sojasås) | 1 tsk |
Ägg | 1 |
Vetemjöl special | 1,5 dl |
Salt | 0,5 tsk |
Sesamfrö | 1 msk |
. | |
Dippsås | |
Tamari | 2 msk |
Balsamico bianco | 1 msk |
Honung | 1 tsk |
Vitlök, riven | 1 klyfta |
Så gör du
Riv rödkål och morötter grovt. Skiva purjolöken tunt och riv ingefäran fint. Blanda grönsakerna med tamari, ägg, vetemjöl, salt och sesamfrön.
Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite olja och klicka i en halv deciliter smet per pannkaka. Stek i några minuter, tills undersidan får en gyllenbrun ton, vänd på pannkakan med en stekspade och platta till den. Servera pannkakorna med tamarisåsen nedan.
Tamarisås:
Blanda ihop tamari, balsamico, honung och vitlök.
Hej, tänkte laga den här rätten, men kan inte se hur cashewmajonnäsen ska tillredas eller vilka ingredienser som ska ingå. Det verkar som att det har fallit bort.
Hej Teija,
Ja, det ser ju lite tokigt ut. Vi har tagit bort cashewmajonnäsen från receptet, men missat att ändra i rubriken olyckligtvis.
Jag hittar tyvärr inte receptet på cashewmajonnäset, men finns massor av enkla recept när man googlar 🙂
Tack, jag gjorde dem utan majonnäsen och det var mycket goda även utan 😊
Åh vilken tur! 🙂