Karamelliserad brysselkål med rostade hasselnötter, ädelost, vit quinoa och apelsin

Karamelliserad brysselkål med rostade hasselnötter, ädelost och vit quinoa

(10)Betyg: 3 av 5 stjärnor

Ljuvlig julsallad med bland annat karamelliserad brysselkål, rostade hasselnötter, ädelost och granatäpple.

Ingredienser

Quinoa vit
Brysselkål
Svartkål
Apelsiner
Äpple
Granatäpple
Ädelost
Citron
Hasselnötter
Honung
Dijonsenap
Saffran
Grönsaksbuljong
Extra Virgin Olivolja Classico
Smör

Så gör du

  1. Koka quinoan med buljong enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ta av från plattan och tillsätt saffran, 2 msk olivolja, saften från ½ citron och smaka av med salt.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten, honung, dijonsenap, citronsaft ½, olivolja och en nypa flingsalt. Ställ åt sidan.
  4. Rosta hasselnötterna i en panna och hacka grovt.
  5. Filea apelsinerna, skiva äpplena, halvera brysselkålen och dela svartkålen i mindre bitar.
  6. Stek brysselkålen i panna med olivolja tills den börjar få fin färg, tillsätt smör och stek lite till, tillsätt 1 msk honung och flingsalt.
  7. Bygg salladen med quinoa och svartkål i botten, toppa med apelsin, äpplen och brysselkål. Ringla över vinägretten. Smula över ädelosten och avsluta med granatäpple och hasselnötter.

Kommentera receptet

Du kanske också gillar