Sugen på nybakade frallor till söndagens långfrukost? Då tycker vi att du ska testa de här kalljästa frallorna som vår bagarmästare Manfred tagit fram receptet till. Förbered degen idag och grädda dem imorgon bitti. Supergoda och enkla att baka, även för nybörjaren.⁠

Ingredienser
Ölandsvetemjöl, siktat500 g
Vatten, ljummet300 g
Jäst10 g
Salt10 g
Honung1 msk
Så gör du

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och kör ca 7–10 minuter i degblandare till degen är slät och ganska fast.

Lägg över degen i en oljad form, ca 18×24 cm, och vik degens sidor mot mitten så att den får lite spänst och skarven hamnar uppåt. Efter 30 minuter så viker du igen och jäser ytterligare 30 minuter. Degen ska nu ha spänst och stadga.

Vänd degen med skarven nedåt på ett mjölat bord och dela i 12 bitar. Lägg på plåt, dofta över lite mjöl och täck försiktigt med plastfolie. Jäs i kylen över natten.

Grädda på morgonen i 220° C i ca 15 minuter tills frallorna är gyllenbruna.

Tips! Frallorna är jättegoda med frön på. Fukta i så fall degbitarna med vatten och doppa dem i solros-, vallmo- eller sesamfrön innan du lägger dem på plåten.

Ingredienser

 
Ölandsvetemjöl, siktat500 g
Vatten, ljummet300 g
Jäst10 g
Salt10 g
Honung1 msk

Så gör du

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och kör ca 7–10 minuter i degblandare till degen är slät och ganska fast.

Lägg över degen i en oljad form, ca 18×24 cm, och vik degens sidor mot mitten så att den får lite spänst och skarven hamnar uppåt. Efter 30 minuter så viker du igen och jäser ytterligare 30 minuter. Degen ska nu ha spänst och stadga.

Vänd degen med skarven nedåt på ett mjölat bord och dela i 12 bitar. Lägg på plåt, dofta över lite mjöl och täck försiktigt med plastfolie. Jäs i kylen över natten.

Grädda på morgonen i 220° C i ca 15 minuter tills frallorna är gyllenbruna.

Tips! Frallorna är jättegoda med frön på. Fukta i så fall degbitarna med vatten och doppa dem i solros-, vallmo- eller sesamfrön innan du lägger dem på plåten.

Utskriven 2022-07-02 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kalljasta-frallor/

Skriv en kommentar om Kalljästa frallor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig