Kanderade nötter med både sötma, sälta och sting av het chili. Väldigt trevligt att förpacka i fina påsar eller glasburkar och ge bort som julgåva.

Ingredienser
Mandel1 dl
Hasselnötter1/2 dl
Cashewnötter1/2 dl
Rårörsocker2 dl
Vatten2 msk
Chilipulver2 krm
Kanel2 tsk
Flingsalt1/2 tsk
Så gör du

Skålla mandlar och hasselnötter genom att koka upp dem i vatten och dra sedan bort skalen.

Hetta upp en vid kastrull med socker, vatten, chilipulver och kanel. Rör i nötterna och rör tills vattnet har avdunstat, när sockret börjat fastna är det klart.

Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem så de inte fastnar i klumpar. Strö flingsalt över nötterna och låt svalna.

Ingredienser

 
Mandel1 dl
Hasselnötter1/2 dl
Cashewnötter1/2 dl
Rårörsocker2 dl
Vatten2 msk
Chilipulver2 krm
Kanel2 tsk
Flingsalt1/2 tsk

Så gör du

Skålla mandlar och hasselnötter genom att koka upp dem i vatten och dra sedan bort skalen.

Hetta upp en vid kastrull med socker, vatten, chilipulver och kanel. Rör i nötterna och rör tills vattnet har avdunstat, när sockret börjat fastna är det klart.

Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem så de inte fastnar i klumpar. Strö flingsalt över nötterna och låt svalna.

Utskriven 2019-04-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kanderade-notter-med-kanel-och-chili/

Skriv en kommentar om Kanderade nötter med kanel och chili

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig