Kanderade nötter med både sötma, sälta och sting av het chili. Väldigt trevligt att förpacka i fina påsar eller glasburkar och ge bort som julgåva.
- Ingredienser
Mandel 1 dl Hasselnötter 1/2 dl Cashewnötter 1/2 dl Rårörsocker 2 dl Vatten 2 msk Chilipulver 2 krm Kanel 2 tsk Flingsalt 1/2 tsk - Så gör du
Skålla mandlar och hasselnötter genom att koka upp dem i vatten och dra sedan bort skalen.
Hetta upp en vid kastrull med socker, vatten, chilipulver och kanel. Rör i nötterna och rör tills vattnet har avdunstat, när sockret börjat fastna är det klart.
Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem så de inte fastnar i klumpar. Strö flingsalt över nötterna och låt svalna.
Ingredienser | |
Mandel | 1 dl |
Hasselnötter | 1/2 dl |
Cashewnötter | 1/2 dl |
Rårörsocker | 2 dl |
Vatten | 2 msk |
Chilipulver | 2 krm |
Kanel | 2 tsk |
Flingsalt | 1/2 tsk |
Så gör du
Skålla mandlar och hasselnötter genom att koka upp dem i vatten och dra sedan bort skalen.
Hetta upp en vid kastrull med socker, vatten, chilipulver och kanel. Rör i nötterna och rör tills vattnet har avdunstat, när sockret börjat fastna är det klart.
Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem så de inte fastnar i klumpar. Strö flingsalt över nötterna och låt svalna.