En lyxig kardemummagröt med rårörda hallon och körsbär som toppas med turkisk yoghurt, skummad havredryck och stött kardemumma. Receptet är skapat av Elsa Billgren.

Ingredienser
Fina Havregryn1,5 dl
Solroskärnor3/4 dl
Vatten3,4 dl
Kardemumma från hela kärnor, stötta1/2 tsk
Kanel1 tsk
Honung, flytande1 tsk
Smör1 tsk
FlingsaltEn rejäl nypa
.
Rårörda bär:
Frysta körsbär och hallon som tinat3 dl
Zest, från citron1/2
Rårörsocker1 msk
.
Topping:
Turkisk yoghurt2 msk
Havredryck, skummad2 dl
Stött karemumma
Så gör du

Häll i havregryn, solroskärnor och salt i en kastrull. Addera de stötta kardemummakärnorna och kanelen. Slå på vatten och sätt på plattan på låg värme. Ringla i honung och klicka i smör. Rör sakta och häll på lite mer vatten om det behövs. Konsistensen ska vara som risotto. Efter några minuter stäng av plattan.

Rör samman körsbär och hallon med zest och rårörsocker.

Lägg upp gröten i uppvärmda tallrikar, toppa med yoghurt, rårörda bär, lite stött kardemumma och havredryck du värmer i en kastrull och vispar till den blir skummig.

Ingredienser

 
Fina Havregryn1,5 dl
Solroskärnor3/4 dl
Vatten3,4 dl
Kardemumma från hela kärnor, stötta1/2 tsk
Kanel1 tsk
Honung, flytande1 tsk
Smör1 tsk
FlingsaltEn rejäl nypa
.
Rårörda bär:
Frysta körsbär och hallon som tinat3 dl
Zest, från citron1/2
Rårörsocker1 msk
.
Topping:
Turkisk yoghurt2 msk
Havredryck, skummad2 dl
Stött karemumma

Så gör du

Häll i havregryn, solroskärnor och salt i en kastrull. Addera de stötta kardemummakärnorna och kanelen. Slå på vatten och sätt på plattan på låg värme. Ringla i honung och klicka i smör. Rör sakta och häll på lite mer vatten om det behövs. Konsistensen ska vara som risotto. Efter några minuter stäng av plattan.

Rör samman körsbär och hallon med zest och rårörsocker.

Lägg upp gröten i uppvärmda tallrikar, toppa med yoghurt, rårörda bär, lite stött kardemumma och havredryck du värmer i en kastrull och vispar till den blir skummig.

Utskriven 2022-05-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kardemummagrot-med-rarorda-hallon-och-korsbar/

Skriv en kommentar om Kardemummagröt med rårörda hallon och körsbär

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig