En smakrik bönsallad med nötig smak från sesam som balanseras med sältan från sojan. Nyttigt och gott!

Ingredienser
Kidneybönor, kokta1 burk (3 dl)
Rapsolja1 msk
Sesamfrö1 msk
Gul lök, finstrimlad3 msk
Sesampasta3 msk
Soja1 msk
Svartpeppar
Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll oljan i en kastrull och rosta sesamfröna tills de fått en gyllenbrun färg. Häll på löken och bryn tills den är mjuk men ej fått färg. Ta av kastrullen från plattan och häll i sesampasta och soja. Blanda med bönorna. Smaksätt med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Ingredienser

 
Kidneybönor, kokta1 burk (3 dl)
Rapsolja1 msk
Sesamfrö1 msk
Gul lök, finstrimlad3 msk
Sesampasta3 msk
Soja1 msk
Svartpeppar

Så gör du

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll oljan i en kastrull och rosta sesamfröna tills de fått en gyllenbrun färg. Häll på löken och bryn tills den är mjuk men ej fått färg. Ta av kastrullen från plattan och häll i sesampasta och soja. Blanda med bönorna. Smaksätt med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Utskriven 2019-06-27 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kidneybonor-med-sesampasta/

Skriv en kommentar om Kidneybönor med sesampasta

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig