En nötig kikärtsallad med härlig smak av tomat och parmesan. En lättlagad favorit som för tankarna till det italienska köket.

Ingredienser
Kikärter, kokta1 burk (3 dl)
Soltorkade tomater (blötlagda/i olja)1/2 dl
Vitlök, klyfta1-2 st
Olivolja Riserva1 dl
Pinjenötter1 dl
Parmesan, riven3 msk
Salt och nymalen svartpeppar
Så gör du

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Häll dem i en skål. Mixa soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en smet. Tillsätt pinjenötterna och mixa kort till en grovkornig pesto. Blanda peston med kikärterna och tillsätt riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Om man vill kan man först rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt dem då svalna något innan de blandas i peston.

Ingredienser

 
Kikärter, kokta1 burk (3 dl)
Soltorkade tomater (blötlagda/i olja)1/2 dl
Vitlök, klyfta1-2 st
Olivolja Riserva1 dl
Pinjenötter1 dl
Parmesan, riven3 msk
Salt och nymalen svartpeppar

Så gör du

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Häll dem i en skål. Mixa soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en smet. Tillsätt pinjenötterna och mixa kort till en grovkornig pesto. Blanda peston med kikärterna och tillsätt riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Om man vill kan man först rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt dem då svalna något innan de blandas i peston.

Utskriven 2019-10-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kikartsallad-med-rod-pesto/

Skriv en kommentar om Kikärtsallad med röd pesto

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig