4 portioner

En snabblagad och oväntat god curry med kikärter, tomat, spiskummin och chili. God ihop med ris eller till ett nybakat bröd.

Ingredienser
Kikärter (kokta)4 dl
Gul lök1 st
Tomat2 st
Olivolja Riserva5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja0,5 tsk
Chilipeppar, malen0,5 tsk
Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet. (För att få 4 dl kokta behövs en dryg dl torra bönor.)

Hacka löken och tomaterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Tillsätt några skedar vatten och koka under omrörning i några minuter. Blanda ner kikärter, tomat och 1 dl vatten. Låt puttra utan locka ca 10 minuter, smaka av med salt.

Ingredienser

 
Kikärter (kokta)4 dl
Gul lök1 st
Tomat2 st
Olivolja Riserva5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja0,5 tsk
Chilipeppar, malen0,5 tsk

Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet. (För att få 4 dl kokta behövs en dryg dl torra bönor.)

Hacka löken och tomaterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Tillsätt några skedar vatten och koka under omrörning i några minuter. Blanda ner kikärter, tomat och 1 dl vatten. Låt puttra utan locka ca 10 minuter, smaka av med salt.

Utskriven 2019-08-25 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kikartscurry/

Skriv en kommentar om Kikärtscurry

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig