4 portioner

En snabblagad och oväntat god curry med kikärter, tomat, spiskummin och chili. God ihop med ris eller till ett nybakat bröd.

Ingredienser
Kikärter (kokta)4 dl
Gul lök1 st
Tomat2 st
Olivolja Riserva5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja0,5 tsk
Chilipeppar, malen0,5 tsk
Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet. (För att få 4 dl kokta behövs en dryg dl torra bönor.)

Hacka löken och tomaterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Tillsätt några skedar vatten och koka under omrörning i några minuter. Blanda ner kikärter, tomat och 1 dl vatten. Låt puttra utan locka ca 10 minuter, smaka av med salt.

Ingredienser

 
Kikärter (kokta)4 dl
Gul lök1 st
Tomat2 st
Olivolja Riserva5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja0,5 tsk
Chilipeppar, malen0,5 tsk

Så gör du

Koka kikärterna enligt grundreceptet. (För att få 4 dl kokta behövs en dryg dl torra bönor.)

Hacka löken och tomaterna. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipeppar. Tillsätt några skedar vatten och koka under omrörning i några minuter. Blanda ner kikärter, tomat och 1 dl vatten. Låt puttra utan locka ca 10 minuter, smaka av med salt.

Utskriven 2020-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kikartscurry/

  1. Hade väntat mig att kikärtorna skulle bli lite mosiga, så jag körde med mixerstav för att få en ”röra”. Blötla mer än 10 timmar. Skulle jag kokat ännu längre för att få mjukare bönor.

    Svara
    • Hej!
      Om du både blötlagt och kokat enligt receptet så borde de bli bra. Du kan ju prova att både blötlägga och koka lite längre nästa gång. Olika skördar kan bete sig lite olika. Tänk också på att inte salta förrän de är färdigkokta. Saltet kan göra att de inte mjuknar ordentligt.

      Svara

Skriv en kommentar om Kikärtscurry

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig