4 portioner

Krämig och god soppa på kikärter och timjan som toppas med parmesanost i grova bitar.

Ingredienser
Kilärter, torra2 dl
Gul lök1 st
Vitlök3 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Grönsaksbuljong1 tärning
Vatten 6 dl
Grädde4 dl
Timjan, torkad1 tsk
Salt1/2 tsk
Svartpeppar en nypa
Timjan, färsk1/2 kruka
Parmesanost1 dl
Så gör du

Blötlägg kikärterna i dubbel mängd vatten i ca 10 timmar. Koka sedan ärterna i 30 minuter i nytt vatten under lock. Ta 1 del kikärter och 2 delar vatten. (Det går också bra att använda färdigkokta kikärter till detta recept, dessa behöver bara sköljas. Du behöver 2 burkar.)

Hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken tillsammans med buljongtärning. Slå över kikärtorna och låt fräsa i någon minut. Häll på vattnet och låt det koka upp, låt koka i 10 minuter.

Mixa soppan slät och tillför grädde och torkad timjan. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med rikligt av repad färsk timjan och grovt skuren parmesan.

Ingredienser

 
Kilärter, torra2 dl
Gul lök1 st
Vitlök3 klyftor
Olivolja Classico1 msk
Grönsaksbuljong1 tärning
Vatten 6 dl
Grädde4 dl
Timjan, torkad1 tsk
Salt1/2 tsk
Svartpeppar en nypa
Timjan, färsk1/2 kruka
Parmesanost1 dl

Så gör du

Blötlägg kikärterna i dubbel mängd vatten i ca 10 timmar. Koka sedan ärterna i 30 minuter i nytt vatten under lock. Ta 1 del kikärter och 2 delar vatten. (Det går också bra att använda färdigkokta kikärter till detta recept, dessa behöver bara sköljas. Du behöver 2 burkar.)

Hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken tillsammans med buljongtärning. Slå över kikärtorna och låt fräsa i någon minut. Häll på vattnet och låt det koka upp, låt koka i 10 minuter.

Mixa soppan slät och tillför grädde och torkad timjan. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med rikligt av repad färsk timjan och grovt skuren parmesan.

Utskriven 2019-06-20 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kikartssoppa-med-timjan-vitlok-och-parmesan/

Skriv en kommentar om Kikärtssoppa med timjan, vitlök och parmesan

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig