Kladdkakor av det minsta slaget, med smak av citron. Så gott med söta jordgubbar till!

 

 

Ingredienser
Smör100 g
Ägg2 st
Socker2,5 dl
Citron1 st
Vaniljsocker1 tsk
Olivolja 1/2 dl
Vetemjöl1,5 dl
Florsocker
Vispgrädde
Jordgubbar
Så gör du

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt rivet skal och saft från citronen. Vispa ner vaniljsocker, olivolja och smör. Vänd sedan ner mjölet.

Häll smeten, som är ganska lös, i 12 stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.

När muffinsen har svalnat,  pudra över florsocker och njut dem med lättvispad grädde och färska jordgubbar. Servera dem gärna kylskåpskalla.

Ingredienser

 
Smör100 g
Ägg2 st
Socker2,5 dl
Citron1 st
Vaniljsocker1 tsk
Olivolja 1/2 dl
Vetemjöl1,5 dl
Florsocker
Vispgrädde
Jordgubbar

Så gör du

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt rivet skal och saft från citronen. Vispa ner vaniljsocker, olivolja och smör. Vänd sedan ner mjölet.

Häll smeten, som är ganska lös, i 12 stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.

När muffinsen har svalnat,  pudra över florsocker och njut dem med lättvispad grädde och färska jordgubbar. Servera dem gärna kylskåpskalla.

Utskriven 2020-05-26 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kladdiga-muffins-med-citron/

    • Hej Teresia
      Gissar att ägg och socker ska blandas ihop, men inte vispas kraftigt och att det går bra både med el och vanlig visp.
      Vispas ägg och socker kraftigt ”pösigt” får du en mer fluffig muffins.

      Svara

Skriv en kommentar om Kladdiga muffins med citron

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig